Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Όχι της Κομισιόν στην ΚΕΔΕ για παράταση του ΕΣΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, να παραταθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Με επιστολή της Κορίνας Κέτσου, ευρωπαίας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, κοινοποιήθηκε η αρνητική απάντηση της Κομισιόν στο αίτημα των Δήμων, για χορήγηση παράτασης ενός έτους. Συνεπώς, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν θα παραταθεί ως τα τέλη του 2016.
Στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, συζητήθηκαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άμεση απόδοση των σχετικών ποσών, υπάρχει κίνδυνος οι δήμοι να μην μπορούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και χιλιάδες πολίτες να στερηθούν προγράμματα και κοινωνικές παροχές, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αυτό που προκαλεί την δυσχερή οικονομική κατάσταση, είναι η καθυστέρηση στην ροή χρηματοδότησης, καθώς μέχρι σήμερα τους έχει δοθεί μόνο το 70.4% των προβλεπόμενων πόρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό. 

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: