Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Καθιστική ζωή: Κι όμως ίσως να μην κάνει κακό!

Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα για την καθιστική ζωή. Διαβάστε τι υποστήριξαν οι Βρετανοί επιστήμονες, δικαιώνοντας τους πιστούς του καναπέ.
Μέχρι τώρα μας έλεγαν πως η καθιστική ζωή είναι κίνδυνος για την υγεία μας. Μάλιστα οι ειδικοί είχαν συνδέσει την καθιστική ζωή μέχρι και με τον πρόωρο θάνατο. Τώρα, μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων ανατρέπει ο,τι ξέραμε μέχρι σήμερα και δείχνει πως τελικά, το να κάθεται κανείς για μεγάλα διαστήματα δεν κάνει κακό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Exeter στη Βρετανία παρακολούθησαν την υγεία 5.000 ανθρώπων για 16 χρόνια.
Με εξετάσεις και πειράματα μπόρεσαν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση International Journal of Epidemiology, έδειξαν πως τελικά το να κάνει κανείς καθιστική ζωή δεν είναι και τόσο καθοριστικό για την πορεία της υγείας του. Ο επικεφαλής της έρευνας, Richard Pulsford είπε πως στην δική τους έρευνα δεν εντόπισαν κανένα στοιχείο που να συνδέει το να κάθεσαι με τις ώρες στον καναπέ και να βλέπεις τηλεόραση με τον πρόωρο θάνατο.
Επίσης, είπε πως δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να συνδέει την καθιστική ζωή με τις καρδιοπάθειες ή τον διαβήτη. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως όποια αρνητικά φέρνει στην υγεία το καθισιό είναι από την έλλειψη της κίνησης και όχι από το ίδιο το καθισιό.

Πηγή: Healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: