Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Απόφαση-καταπέλτης του ΟΗΕ για το Ισραήλ

Η UNESCO καταδίκασε το βράδυ της Πέμπτης την ισραηλινή κυβέρνηση για την παρεμπόδιση πρόσβασης Μουσουλμάνων στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ και τα μέτρα καταστολής στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Ο παγκόσμιος οργανισμός πολιτιστικής κληρονομιάς του ΟΗΕ που συνεδριάζει στο Παρίσι αυτές τις μέρες καταδικάζει όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σθεναρά την ισραηλινή επιθετικότητα και τα παράνομα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας και πρόσβασης στον ιερό, για τους Μουσουλμάνους, χώρο του τεμένους Αλ Άκσα».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές , η ανακοίνωση της UNESCO αποτελεί «καταπέλτη» για τις κατοχικές Ισραηλινές αρχές, οι οποίες «ασκούν στυγνή βία και καταπίεση στον παλαινιστιακό λαό». Στην ίδια ανακοίνωση της ΟΥΝΕΣΚΟ σημειώνεται ακόμη ότι ο Τάφος των Πατριαρχών στη Χεβρώνα και ο Τάφος της Ραχήλ στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης «είναι αναπόσπαστο τμήμα της Παλαιστίνης».
Η ανακοίνωση της UNESCO ψηφίστηκε με 26 ψήφους υπέρ, 6 κατά (από ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία και Εσθονία) και 25 αποχές (μεταξύ αυτών και η Γαλλία).

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: