Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Θωμάς Γιόφκος: Έτσι θα γίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών

Λοιπόν κάτι πρέπει να γίνει με τον τουρισμό σε αυτή τη χώρα, ένα πολύ πιο σαφές Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού (ΕΧΠΤ) σε πρώτη φάση, το ταχύτερο δυνατόν, αν μπορούσε να γίνει ακόμη και σήμερα!!! Πρέπει οπωσδήποτε να δούμε πως θα κάνουμε την Ελλάδα προορισμό τεσσάρων εποχών!!!!
Δε νοείται μια χώρα σαν την Ελλάδα με τόσες φυσικές πηγές ιαματικών λουτρών-νερών, με θρησκευτικούς προορισμούς παρά πολλούς, αξιοσημείωτους, με περιοχές αμέτρητες απείρου φυσικού κάλλους, με τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με αρχαιολογικά ευρήματα μοναδικά, με τοπία μοναδικά, για φυσιοδίφες και όχι μόνον, για θρησκευτικούς περιπατητές, για ορειβάτες βουνά απέραντου κάλλους, χιονοδρομικά με φυσικές πίστες χιονιού και απίστευτη θέα και τόσα άλλα που θα μπορούσα να γράφω εκατοντάδες σελίδες για να τα συμπεριλάβω όλα και πάλι δεν ξέρω αν τα απαριθμήσω όλα.
Ένα νέο αεροδρόμιο χρειάζεται σίγουρα στην περιοχή της Χαλκιδικής, ένα μικρότερο για πτήσεις τσάρτερ και στη Θεσσαλονίκη από την μεριά της περιοχής της Αγχιάλου και της Νέας Μεσημβρίας όπου δεν πιάνει ποτέ ομίχλη, ποτέ όμως όλες τις εποχές του χρόνου, με τη δημιουργία νέων μεγάλων διαδρόμων απογείωσης προσγείωσης ακόμη και για τα A380, κοκ!! Πρέπει να επεκταθούν επίσης οι σιδηροδρομικές γραμμές και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής από τη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία θα υπάρξει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και οργάνωση αυτομάτως στο κομμάτι που λέγεται τουρισμός!!! Επίσης ο ετήσιος τζίρος στο προϊόν του τουρισμού περνάει τα 42δις ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 80% είναι προϊόντα εισαγωγής!!! Κάτι πρέπει να γίνει και για αυτό!!! Προώθηση πολύ περισσότερων εγχώριων προϊόντων στους επισκέπτες της Ελλάδος, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη άμεσα ενός τέτοιου σχεδίου(project) όχι στο γόνατο για να το πω πιο απλά, αλλά δομημένου οργανωμένου τόσο μεθοδικά, με την συνεργασία συγκεκριμένων υπουργείων και του ΣΕΤΕ, όπως και όλων των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού κατά οιονδήποτε τρόπο με κοινό στόχο όλων μας την απόλυτη αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!!! Πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί το ΦΠΑ όλων των επιχειρήσεων αλλά ειδικά των εποχιακών καταλυμάτων RESORTS HOTELS 5***** και όλων των ξενοδοχειακών κατηγοριών 3*** & 2** rent rooms κ.ο.κ. στο 6% για παροχή όλων των ειδών υπηρεσιών σουβενίρ, καφέ, μπαρ, εστιατορίων, ποτών, φαγητών, όλα και 3% φόρο κλινών στο σύνολο της επιχείρησης (πόσα πήρες από την ενοικίαση δωματίου για παράδειγμα 100ευρω, 3% και τέλος) και αυστηρό πλαίσιο νομοθεσίας για τις αποδείξεις που δεν θα κόβονται και αυτομάτως λύνεις τα πάντα περί φορολογικών παραβάσεων καταστατικών και ούτω καθεξής!!!!
Εργασιακές συμβάσεις, όταν απασχολούνται πάνω από 700.000 άνθρωποι στον καλοκαιρινό τουρισμό, να υπάρξει επιτέλους ένα νομικό πλαίσιο ένα ισορροπημένο εργασιακό καθεστώς, ούτως ώστε να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους να παίρνουν τα δώρα τους, τις αποζημιώσεις τους και τα ρεπό τους κανονικά. Πρέπει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από μια πολύ μικρή μερίδα αφερέγγυων εργοδοτών και να θωρακίσει νομικά ένα πλαίσιο απολύτως διαφανών διαδικασιών, να πληρώνονται όλοι σωστά, αλλιώς η πολιτεία να παίρνει μέτρα άμεσα όπως αφαίρεση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης, διακοπή επιδοτήσεων ή κρατικών εγγυήσεων παραδείγματος χάριν και πολλά άλλα.
Εύρυθμη λειτουργία λοιπόν για όλους και για όλα με πολύ λίγες καίριες και απολύτως απαραίτητες και ουσιαστικές παρεμβάσεις!!!! Αυτό είναι ένα μέρος του οράματος μου για τον ελληνικό τουρισμό τον οποίο θα ήθελα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου και όχι μόνον το καλοκαίρι!!!
Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τουρισμό, με τον οποίον πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν και άνθρωποι καινούριοι, με φρέσκες ιδέες και μεγαλεπήβολα οράματα για το προϊόν που λέγεται ελληνικός τουρισμός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: