Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Επιστροφή πινακίδων και ανοιχτά διόδια για τις εκλογές

Άδειες οδήγησης και πινακίδες επιστρέφουν Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση όσων θα χρειαστεί να ταξιδέψουν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται, πως με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών η διέλευση των οχημάτων θα είναι ελεύθερη σε όλους τους αυτοκινητόδρομους απ’ τις 12 π.μ. του Σαββάτου έως τις 8 π.μ. της Δευτέρας.
Επιστροφή πινακίδων / διπλωμάτων
Από αύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου, επιστρέφονται από την Τροχαία οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:
  • του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
  • της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.
Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
Προϋπόθεση είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.
Αντίστοιχα, η δημοτική αστυνομία της Αθήνας την Πέμπτη και την Παρασκευή επιστρέφει πινακίδες οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί μέχρι και τις 24 Ιουνίου 2019, μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: