Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Εθνικός Γιαννιτσών - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας 0-0. Μονομά-Χ-ησαν χωρίς να τραβήξουν «πιστόλι»

Στο ντέρμπι της Νέας Τραπεζούντας Εθνικός Γιαννιτσών και Μ. Αλέξανδρος Πέλλας δεν ρίσκαραν, δεν τόλμησαν, δεν υπερέβαλαν και μοιραία μοιράστηκαν στο τέλος τους βαθμούς.
Με τα στοιχεία ενός ντέρμπι, με κύρια χαρακτηριστικά τη δύναμη και το πάθος και τις δύο ομάδες αρκετά γνώριμες και πολύ προσεκτικές, πολύ λογικά το θέαμα και οι ευκαιρίες δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη Νέα Τραπεζούντα. Οι ελάχιστες φάσεις που δημιουργήθηκαν, δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να επιφέρουν παραγωγικότητα σε επικίνδυνες καταστάσεις και ευκαιρίες και πολύ φυσιολογικά ούτε σε τέρματα, όπως θα ανέμεναν ίσως, πολλοί από τους παριστάμενους σήμερα φιλάθλους στο γήπεδο από την πρώτη και δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους και την ισοπαλία, αφού το πρωτάθλημα έχει δρόμο και οι όποιες απώλειες είναι πιθανές σχεδόν σε κάθε αγωνιστική και σε κάθε γήπεδο, όσο περνούσε η ώρα αυτή η σκέψη φαινόταν όλο και πιο επικρατέστερη. Αυτό φάνηκε και από τις κινήσεις(και τι μη κινήσεις) των δύο πάγκων που δεν έδειχναν να ρισκάρουν πολλά πολλά, με το μυαλό κυρίως στην αμυντική λειτουργία, προσπαθώντας να διαχειριστούν το τρέχον αποτέλεσμα και ότι προκύψει, αν προκύψει κάτι καλό με την πάροδο του χρόνου επιθετικά...
Μπορεί η Πέλλα, εκτός από τα πρώτα διαστήματα των δύο ημιχρόνων που οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και ήταν πιο απειλητικοί με στημένα κατά βάση, να είχε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με σωστό προσανατολισμό και ανάπτυξη, εντούτοις δεν έδειχνε τόσο ζωηρή και επιτακτική να κυνηγήσει πιο απαιτητικά και ουσιαστικά τη νίκη, πόσο δε μάλλον στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν πιο πιεστική και είχε εμφανώς περισσότερη ενέργεια και την κατοχή, με τους γηπεδούχους «σβησμένους» και «καθισμένους», να προσπαθούν να κρατήσουν πρωτίστως το αποτέλεσμα. Πολλές οι καλές οι προϋποθέσεις επικίνδυνων επιθέσεων για τους φιλοξενούμενους, όμως λίγο η πιο ανορθόδοξη ανάπτυξη του δευτέρου ημιχρόνου με την μπάλα ψηλά ή βεβιασμένα, λίγο το καλό αμυντικό στήσιμο των γηπεδούχων και πολύ περισσότερο η πίεση του αποτελέσματος, οδήγησαν τις δύο ομάδες να συμβιβαστούν στο τέλος με το μη χείρον, που ήταν ο βαθμός.
Οι πιο μεγάλες και καθαρές ευκαιρίες της αναμέτρησης, ήταν για τους γηπεδούχους η καρφωτή κεφαλιά του Χατζηστεφάνου από σέντρα του Πετρίδη ύστερα από κλέψιμο του Γουστέρη στο πρώτο δεκάλεπτο με την εντυπωσιακή απόκρουση του Δομουκτσίδη σε κόρνερ και για τους φιλοξενούμενους με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, σε φάση διαρκείας μετά από ατομική ενέργεια του Αρδάλη και πάσα στον Μπουράκη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ασταθώς ο Καμπαλής και στην επαναφορά το πιο επικίνδυνο σουτ του Καρατζιά, που απομάκρυνε την μπάλα σχεδόν πάνω από την γραμμή του τέρματος, ο Ιορδανίδης.
Δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους σαφώς πιο ικανοποιημένους βαθμολογικά αφού διατήρησαν τις αποστάσεις όσο ρευστές κι αν φαίνονται αυτές με την έναρξη του δευτέρου γύρου και τους φιλοξενούμενους κερδισμένους μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, χωρίς η ισοπαλία να είναι «καταστροφική» όμως και γι' αυτούς, κι αν ψάξουν κάτι «επιλήψιμο» για την βαθμολογική  διαφορά με τον πρωτοπόρο Εθνικό, αυτό θα το βρουν όχι τόσο στον σημερινό αγώνα, όσο στις δύο εντός έδρας ήττες που υπέστησαν στον πρώτο γύρο. Καλύτεροι από τον Εθνικό Σιδέρης, Ιορδανίδης, Πετρίδης και Γουστέρης, ενώ από την Πέλλα οι Καρατζιάς, Ιωσηφίδης, Τανταλίδης, Αρδάλης και Πολυχρονόπουλος στο διάστημα που αγωνίστηκε.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα σε ένα αρκετά δυνατό αλλά καθαρό και αθλητικό παιχνίδι.
►Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός φιλοξενεί το Νησί και η Πέλλα τους Γαλατάδες.
►Πολύ ο κόσμος στο γήπεδο, σε μια πολύ κόσμια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.
►Άριστη η φιλοξενία από τη ομάδα του Εθνικού.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Γιαννιτσών(Μητσάκης): Καμπαλής, Γρηγοριάδης, Σιδέρης, Ιορδανίδης, Κουλούδης(Σιδηρόπουλος 78'), Ζαμίδης, Γουστέρης(Παπαδόπουλος 89'), Σιδώρης(Κηλίκης 65'), Χατζηστεφάνου(Τσάλμας 84'), Βασιλειάδης, Πετρίδης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιωτέλης, Βασιλάκογλου, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Μπουράκης(Βογιατζής 73'), Τοπάλης(Πολυχρονόπουλος 67'), Μπρατσούδης Τ., Καρατζιάς, Αρδάλης.
Μια προσφορά










Δεν υπάρχουν σχόλια: