Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Άρης Νησίου (1-1)2-1. Δίκαια αλλά όχι πειστικά

Σ' ένα παιχνίδι μέτριο αλλά δυνατό μέχρι και σκληρό σε ορισμένες περιπτώσεις, αν κάποιος θα μπορούσε να κρατήσει κάτι αξιοσημείωτο, αυτό θα ήταν μόνο η ανατροπή από τους γηπεδούχους, που για ακόμη μία φορά βρέθηκαν αρκετά νωρίς να κυνηγούν το σκορ και βρήκαν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να το γυρίσουν τελικά και να βγουν νικητές.
Κατώτερο των καλών βιογραφικών και των δυνατοτήτων των δύο ομάδων το θέαμα, όπως ελάχιστες και οι αξιόλογες φάσεις σε ολόκληρο το 90λεπτο, με τον ρυθμό καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο και εμφανώς νωχελικότερο στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τις διακοπές των εορτών να μπορούν να στηρίξουν μια δικαιολογία γι' αυτό. Αν ψάξει κανείς καλά διαστήματα στο παιχνίδι, θα βρει μόνο στιγμές και ατομικές προσπάθειες και θα ξεχωρίσει τα γκολ που επιτεύχθηκαν, αφού το κάθε ένα είχε και την δική του ομορφιά. Αρχικά σε εκτέλεση αυτό το Νησίου με το άπιαστο απευθείας χτύπημα κόρνερ του Αναστασιάση στο 4' και τα δύο της Πέλλας, το πρώτο σε δημιουργία με τον Μπουράκη στο 20'(ο «ερασιτεχνισμός» του εικονολήπτη κι εδώ έκανε το θαύμα του, χάνοντας δυστυχώς την μισή αλλά και πιο ουσιαστική φάση!), όταν ο Πολυχρονόπουλος από την μεσαία γραμμή με εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσα βρήκε τον Μπρατσούδη, ο οποίος με παράλληλη συρτή σέντρα έκανε εύκολο το έργο του σκόρερ, που δεν δυσκολεύθηκε με κοντινή προβολή να την στείλει στα δίχτυα του Πιστοφίδη και το δεύτερο σε δημιουργία και εκτέλεση, όταν οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ιδανικά σχεδόν σε όλο το γήπεδο με την μπάλα να αλλάζει αρκετά πόδια, πριν ο Καρατζιάς σεντράρει και ο επερχόμενος Αρδάλης λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή με βολίδα  στο 48' της αναμέτρησης, ξετινάξει τα δίχτυα του Πιστοφίδη κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια χωρίς σπουδαία απόδοση, όπως και τις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις και τις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, κυρίως με τους Μπρατσούδη, Αρδάλη, Τοπάλη, Πλιόγκα και Μπουράκη είτε να αστοχούν, είτε να βρίσκουν απέναντι τους τον τερματοφύλακα Πιστοφίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι που πάλεψαν και στάθηκαν ανταγωνιστικά ως ομάδα εκτός έδρας αρκετά καλά περισσότερο στο πρώτο μέρος, ότι καλό δημιούργησαν ή πήγαν να δημιουργήσουν, ήταν αποκλειστικά με στημένα στα πρώτα μικρά διαστήματα των δύο ημιχρόνων, ενώ θα μπορούσαν να βάλουν ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους και ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική, αν η κεφαλιά του Μάτζιου στο πρώτο δεκάλεπτο λίγο μετά το γκολ του Αναστασιάδη, είχε ευτυχέστερη κατάληξη και όχι το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δομουκτσίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο τελευταίο περίπου ημίωρο, στο διάστημα που η Πέλλα έπαιξε με την φωτιά κι εμφανίστηκε νευρική και αγχωμένη με μέτρια παρουσία μεσοεπιθετικά, αλλά σοβαρή και πειθαρχημένη μεσοαμυντικά να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, το Νησί ήταν σχεδόν ανύπαρκτο επιθετικά και δεν δημιούργησε την παραμικρή σοβαρή ευκαιρία ή απειλή προς στο τέρμα του Δομουκτσίδη, εκτός του μακρινού φάουλ του Αναστασιάδη που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Πέλλας, έχοντας όμως τον απόλυτο έλεγχο στην πορεία της μπάλας. Μ' αυτά και με τα άλλα δίκαιη η επικράτηση της καλύτερης Πέλλας, με το συνήθως φιλόδοξο Νησί, να μην έχει τις λύσεις στο μέτριο διάστημα των γηπεδούχων με την ρευστότητα του σκορ, να απαιτήσει περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι.
Κορυφαίος των γηπεδούχων και του γηπέδου ο Ιωσηφίδης, με καλή απόδοση και αισθητή παρουσία σε αρκετά διαστήματα οι Αρδάλης, Καρατζιάς, Πολυχρονόπουλος και Μπουράκης, ενώ για τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Πιστοφίδης, Πάσχος, Αναστασιάδης και Μάτζιος όσο αγωνίστηκε.
Αρκετά καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τις μόνες ενστάσεις για το πέναλτι που ζητά η Πέλλα πιστεύω δικαίως σε ανατροπή του Αρδάλη που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πιστοφίδη και ότι στο πιο σκληρό πρώτο ημίχρονο ο πειθαρχικός έλεγχος ήταν πλημμελής, ενώ στο σχετικά πιο «ήπιο» δεύτερο, πιο αυστηρός. Η Πέλλα ζήτησε και δεύτερο πέναλτι σε χέρι αμυντικού από κεφαλιά του Μπρατσούδη, φάση όμως που κατά την άποψή μου σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί παράβαση.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στη Νέα Τραπεζούντα από τον Εθνικό, ενώ το Νησί υποδέχεται στον Άγρα τους Προμάχους.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Βασιλάκογλου, Τοπάλης(Παναγιωτέλης 83'), Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Πολυχρονόπουλος(Πρέτσι 70'), Αρδάλης(Καμπούρης 77'), Μπρατσούδης(Βογιατζής 62').
Άρης Νησίου(Παπαδόπουλος): Πιστοφίδης, Αναστασιάδης, Μουλάς(Τσίκος 46'), Μάτζιος(Γιάνκου 65'), Σίσκος, Παπουλίδης, Πάσχος, Γρηγοριάδης, Δούμος, Μάρκου(Παλάνης 80'), Γκίνης.
Μια προσφορά






Δεν υπάρχουν σχόλια: