Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα... 3-0!

Είναι πλέον πασιφανές ότι το αποτέλεσμα του ταξιδιού του κ. Γεραπετρίτη στην Ελβετία είχε τελικό σκορ το «Αλεφάντειο» 3-0 (Καλώς τα παιδιά...). Ελπίζω, τουλάχιστον, οι συνοδοιπόροι της ελληνικής αποστολής να δοκίμασαν τις θεσπέσιες ελβετικές σοκολάτες ή να επισκέφτηκαν το περίφημο ζαχαροπλαστείο «Confiserie Sprüngli» στη Ζυρίχη για να απολαύσουν τη σπεσιαλιτέ του, την τρούφα ημέρας (Troufe du jour)!
Αλλωστε:
  • ΠΔΕ στην ΕΠΟ δεν θα έχουμε.
  • Νέα επιτροπεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα έχουμε.
  • Αλλαγή καταστατικού και ποινών –μεσούσης της περιόδου και χωρίς εντολή FIFA– δεν θα έχουμε.
  • Ματαίωση των εκλογών στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα έχουμε.
Τι θα έχουμε; ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ! Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Αθλητισμού Γιώργο Γεραπετρίτη, «από τη στιγμή που θα επιβληθεί κύρωση από το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει αυτομάτως να πάψει η πολυϊδιοκτησία», ξεκαθαρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται διαρκώς η ποινή αφαίρεσης βαθμών.
Εσείς τι καταλάβατε; Γιατί εγώ, που –νομίζω ότι– διαθέτω τον κοινό νου, καταλαβαίνω ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η πολυϊδιοκτησία, αρκεί να μη σε πιάσουν. Να μη σε πάρουν χαμπάρι.
Οπως στην αρχαία Σπάρτη, όπου –κατά τον Πλούταρχο– στη διάρκεια της εκπαίδευσης τα παιδιά μπορούσαν άνετα να κλέβουν αγαθά. Αν όμως γίνονταν αντιληπτά από τους μεγαλύτερους κατά τη διάρκεια της κλοπής, τότε τα περίμενε μαστίγωμα, με τη δικαιολογία ότι ήταν κακοί κλέφτες.
Οπότε; Τι κάνουμε; Πολυϊδιοκτήστε γιατί χανόμαστε! Η ίδια η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως. Αγοράστε ομάδες, αλλά μη σας πιάσουμε, διότι «από τη στιγμή που θα επιβληθεί κύρωση από το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει αυτομάτως να πάψει η πολυϊδιοκτησία»!
Τέλεια!

Γιώργος Μανετάκης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: