Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Σύναξη ξενοφοβίας, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας

Χριστιανικά σωματεία με τις ευλογίες του Ανθιμου οργανώνουν εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή στο «Βελλίδειο» με θέματα τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό. Το κείμενο της πρόσκλησης και η σύνθεση του πάνελ ομιλητών δεν αφήνουν, ωστόσο, την παραμικρή αμφιβολία για την πραγματική στόχευση των διοργανωτών ● Οι... ανησυχούντες χριστιανοί ξεκάθαρα δηλώνουν ότι δεν γουστάρουν τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη αλλά και τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως διαφαίνεται -πάντα- από τα όσα αναφέρονται στην πρόσκληση της εθνικιστικής εκδήλωση που έχει καλυφθεί με χριστιανικό μανδύα.
Δεν υπάρχει σωτηρία... Με τις ευλογίες, λέει, του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, την Κυριακή το απόγευμα, 22 χριστιανικά σωματεία της συμπρωτεύουσας οργανώνουν εθνικιστική εκδήλωση στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό. Στην πρόσκλησή τους, οι ανησυχούντες χριστιανοί στρέφονται κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγορούν για «ξεπούλημα», αλλά και της τωρινής της Ν.Δ., γιατί δεν καταγγέλλει τη συμφωνία!
Ως ομιλητές έχουν οριστεί ένας καλόγερος του Αγίου Ορους και συγκεκριμένα ο μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης -άλλοτε πρωτοεπιστάτης της μοναστικής Πολιτείας- με θέμα «Μακεδονικαί αναμνήσεις και νοσταλγίαι», ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης με θέμα «Γεωπολιτικές δυναμικές στη ΝΑ Μεσόγειο και η παράνομη μετανάστευση», ο συγγραφέας Γεώργιος Ρωμανός με θέμα «Μετέωρη στον ΟΗΕ και ακυρώσιμη η «Συμφωνία Πρεσπών» - Το δημοψήφισμα ενεργό» και ο νομικός Δήμος Θανάσουλας, με θέμα «Υπέρ του Λαού και του Εθνους».
Τι ακριβώς είδους είναι η εκδήλωση και πόσο «χριστιανική» το αντιλαμβάνεται κανείς διαβάζοντας απλώς την ανακοίνωση των διοργανωτών: «Η προηγούμενη Κυβέρνηση περιφρόνησε σκαιότατα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια διετράνωσαν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» καθώς και οποιουδήποτε παράγωγού του στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Ιστορία τριών χιλιάδων (3.000) και πλέον ετών «ξεπουλήθηκε» χωρίς ντροπή και μάλιστα από θεσμούς και πρόσωπα που είναι ταγμένα βάσει του ελληνικού Συντάγματος να τη φυλάττουν και να την προασπίζονται!
»Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση, ενώ οι προκλήσεις και η καταπάτηση των όρων και αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας από την πλευρά του γειτονικού κράτους είναι καθημερινές, παραμένει αδρανής και δεν αξιοποιεί τα διπλωματικά όπλα που έχει στη διάθεσή της για να καταγγείλει τη συμφωνία, μια συμφωνία, μάλιστα, την οποία προεκλογικά χαρακτήριζε ως επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Είναι προφανές ότι από τα συλλαλητήρια και τους πύρινους εθνο-χριστιανο-φασιστικούς λόγους πρώην στρατηγών που ωμά επιτέθηκαν στον διάλογο, στη διπλωματία και στο διεθνές δίκαιο, περνάμε πλέον σε εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας συγκεκαλυμμένες με πατριωτική νοσταλγία, επιστημονικότητα και ολίγη κουλτούρα... Αν είναι μισαλλόδοξες ή όχι τέτοιου είδους διοργανώσεις μπορεί να το συμπεράνει κανείς και πάλι διαβάζοντας το κείμενο των διοργανωτών:
«Στο φλέγον ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, που κατακλύζουν την πατρίδα μας και έχουν δημιουργήσει ήδη συνθήκες ασφυξίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βλέπουμε, αντί να γίνεται προσπάθεια θωράκισης της χώρας μας, να επιχειρείται μεταφορά του προβλήματος και στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να υπολογίζουν οι θιασώτες αυτών των λύσεων τους κινδύνους για την κοινωνική και εθνική συνοχή από την ανεξέλεγκτη, και χωρίς σχέδιο και προοπτική, αντιμετώπιση του θέματος της παράνομης μετανάστευσης», τονίζουν.
Οι... ανησυχούντες χριστιανοί ξεκάθαρα δηλώνουν ότι δεν γουστάρουν τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη αλλά και τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως διαφαίνεται -πάντα- από τα όσα αναφέρονται στην πρόσκληση της εθνικιστικής εκδήλωση που έχει καλυφθεί με χριστιανικό μανδύα, αφού φέρει και τις ευλογίες του μητροπολίτη Ανθιμου.
«Στο επίσης φλέγον δημογραφικό ζήτημα φρονούμε ότι έφτασε η ώρα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της πατρίδας μας να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, δημιουργώντας τις συνθήκες, πρώτον για παραμονή των νέων μας στον τόπο μας, ώστε να αγωνισθούν για την προκοπή της πατρίδας, και δεύτερον για αύξηση των γεννήσεων των Ελλήνων, γιατί χωρίς αυτές το μέλλον της πατρίδας προβλέπεται ζοφερό, καθώς ο κίνδυνος για πληθυσμιακή, θρησκευτική και πολιτισμική αλλοίωση του πληθυσμού προβάλλει πιο υπαρκτός από ποτέ.
»Αντ’ αυτού προβάλλονται ως κυρίαρχες, απόψεις περί επικράτησης ενός μοντέλου πολυπολιτισμικότητας ως σχεδιασμού για το μέλλον της Ελλάδας. Για όλα τα παραπάνω ο ελληνικός λαός ούτε ρωτήθηκε ούτε συμφώνησε ποτέ», καταλήγουν.
 
Νίκος Φωτόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: