Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ για σταθμό Βενιζέλου: Ολοκλήρωση ενός προμελετημένου εγκλήματος

«Ολοκλήρωση ενός προμελετημένου εγκλήματος» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης
την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) υπέρ της μελέτης για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.
«Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία αφενός θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις αρχαιότητες, απειλώντας τες με καταστροφή κι αφετέρου καθυστερεί την ολοκλήρωση του έργου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.
Παράλληλα επισημαίνει πως αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ανατρέψει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα γίνονταν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Μετρό, ενώ τώρα η ολοκλήρωσή του μετατίθεται τουλάχιστον για το 2023.
Καταγγέλλει ότι «κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, ο άνθρωπος ο οποίος κατέθεσε τη νέα μελέτη είναι αδελφός μέλους του ΚΑΣ, συγκεκριμένα του κ. Εμμανουήλ Κορρέ» και καλεί τους πολίτες:
«Να αντισταθούν στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των εργολάβων που εξυπηρετεί, να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ στην καταστροφή και ένα ακόμη πιο βροντερό ΝΑΙ στη διάσωση της ιστορίας, της μνήμης και του πολιτισμού».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στρέφει την προσοχή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο θα εκδικαστούν στις 6 Νοεμβρίου οι προσφυγές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, της Κίνησης Πολιτών και άλλων φορέων κατά της απόσπασης των αρχαίων.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: