Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εισαγγελικές εντολές δεν φτάνουν μέχρι την Καρδίτσα

Αμέσως μετά την καταστροφή και τις απώλειες τόσων ζωών στη Μάνδρα ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα. Ο κ. Ζαγοραίος σε πλήρη συνεννόηση με την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ξεκίνησε αμέσως την προκαταρκτική εξέταση. Λίγο αργότερα την ίδια εντολή έλαβε και μικτό κλιμάκιο των Επιθεωρητών από την ΓΕΔΔ, Μαρία Παπασπύρου.
Σήμερα έξι μέρες μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και την απώλεια ζωών δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για εισαγγελική παρέμβαση ούτε εντολή για προκαταρκτική από τον νέο προϊστάμενο ή τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναζήτηση των αιτίων των καταστροφών και των ενδεχόμενων ανάλογων ευθυνών των υπεύθυνων (περιφέρεια , δήμοι, πολιτική προστασία, πολεοδομία κλπ.) Επί πλέον δεν έχει ανακοινωθεί καμία εντολή προς τα ειδικά κλιμάκια των επιθεωρητών από τον καθύλην αρμόδιο διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Α. Μπίνης.
Προφανώς εφόσον η Καρδίτσα και τα νησιά του Ιονίου δεν συγκινούν τα πρωτοσέλιδα και τις ειδήσεις των ΜΜΕ όταν οι φυσικές καταστροφές και οι τραγικές τους συνέπειες συμβαίνουν επί επιτελικού κράτους Μητσοτάκη! Δεν συγκινούν όμως ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε εκείνους που οφείλουν να ελέγξουν αν κινήθηκε σωστά ο κρατικός μηχανισμός ή αν για παράδειγμα υπήρχαν παράνομα μπαζώματα και αυθαιρεσίες;
Το είδαμε στις φετινές πυρκαγιές το βλέπουμε και στις πλημμύρες. Τα ΜΜΕ αποφάσισαν μετά το ακριβοπληρωμένο «μένουμε σπίτι» το «μένουμε απαθείς» εφόσον κυβερνά ο Κυριάκος.
 
Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: