Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μήπως ήρθε η ώρα να σβήσουν τα «λυχνάρια» και να ανάψει το φως το αληθινό;

Περιμένοντας τον ανάδοχο για την ανάθεση και υλοποίηση του έργου
«Ηλεκτροφωτισμός αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Πέλλας», προϋπολογισμού 366.000,00€ (με ΦΠΑ) του ΥΠ.ΕΣ. από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για τον Δήμο Πέλλας, αυτόματα οι σκέψεις πηγαίνουν στον υποτυπώδη και «προϊστορικό» φωτισμό του δημοτικού μας γηπέδου, που ίσως με την καλή διάθεση, την δυνατή θέληση και την απαραίτητη επιμονή κάποιων αρμοδίων τοπικών και άλλων, ήρθε ο καιρός να αντικατασταθεί, χωρίς μεγάλα κόστη και σίγουρα με μεγάλο κέρδος μακροπρόθεσμα, από την εξοικονόμηση κάποιων εκατοντάδων ή και χιλιάδων kwh για τα ταμεία του δήμου μας.
Σήμερα απλά υπάρχει λίγο περισσότερο φως από το σκοτάδι της γύρω περιοχής, χωρίς σοβαρή και ασφαλή ηλεκτρολογική μελέτη και εγκατάσταση, χωρίς την δέουσα συντήρηση και προστασία, με ανυπολόγιστο κόστος ρεύματος και με «ευαίσθητους» σχετικά και λαμπτήρες, που φωτίζουν γενικά και αόριστα προς πάσα κατεύθυνση και συχνά-πυκνά χρήζουν αντικατάστασης, χωρίς κι αυτή να είναι εύκολη και διαθέσιμη όταν απαιτείται, αφού χρειάζεται πάντα γερανός ακόμη και για την πιο απλή διαδικασία ή παρέμβαση. 
Το πλέον ευχάριστο της υπόθεσης, είναι ότι υπάρχουν ήδη οι 6 μεγάλοι πυλώνες περιμετρικά του γηπέδου, που μπορούν να στηρίξουν και να «υποδεχθούν» κάθε είδους και μεγέθους σύγχρονο και λειτουργικό φωτισμό, αντικαθιστώντας τον παλιό, φθαρμένο, ασύμφορο και αναποτελεσματικό.
Δεν ζητάμε πολλά υπερβολικά και παράλογα, παρά μόνο ότι μας αναλογεί και ευελπιστούμε φυσικά σε άμεση ανταπόκριση, αφού μάλλον το παραπάνω εγκεκριμένο πόσο (366.000,00€) απευθύνεται στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας και ο καταμερισμός θα είναι δίκαιος και αδιάβλητος. Ζητάμε έναν αξιοπρεπή σύγχρονο, οικονομικό και αποτελεσματικό φωτισμό, που θα μπορεί να φιλοξενεί όχι μόνο τις δραστηριότητες του Π.Α.Σ. και των αθλουμένων μεμονωμένων πολιτών όλων των ηλικιών που καθημερινά πολλαπλασιάζονται, αλλά και κάποιες άλλες ίσως αθλητικές, πολιτιστικές ή κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. 
Τέλος η άθλια κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων γενικότερα, είναι ένα άλλο μείζον και διαχρονικό ζήτημα της Πέλλας, που όχι μόνο προϋποθέτει σίγουρα πολύ μεγαλύτερο κόστος παρεμβάσεων, αλλά και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες και προβλήματα, που οι λύσεις τους έπρεπε να έχουν προηγηθεί και δρομολογηθεί προ πολλού, με ενέργειες των τοπικών αρχών σε συνεννόηση και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τα υπουργεία! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: