Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τρ. Αλεξιάδης: Ο χαρακτηρισμός "πολιτικός απατεώνας" είναι πολύ ήπιος μετά και από αυτό το νομοσχέδιο

Πολιτική απρέπεια η τακτική της κυβέρνησης να φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος, για την αντιμετώπιση δήθεν των συνεπειών από υπαρκτές φυσικές καταστροφές και από την πανδημία του κορωνοϊού και πίσω τους  να κρύβει πονηρές διατάξεις, ευνοϊκές για διαπλεκόμενα συμφέροντα και φίλους της επιχειρηματίες. 
Επείγον πρόβλημα που αναζητά λύση είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας λόγια του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα οποία ξεχάστηκαν, αλλά και την, εκ μέρους 6 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατάθεση τροπολογίας για το θέμα ζητώντας απαντήσεις  για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Ειδικότερα ο βουλευτής αναφέρθηκε σε τρία "προβληματικά" άρθρα του νομοσχεδίου, όπως στα άρθρα 8 και 9, στα οποία  οι φοροελαφρύνσεις, άλλες απροσδιορίστου κόστους και άλλες κοστολογημένες στο ύψος των 18 εκατ. ευρώ , αποβλέπουν στην ελάφρυνση συγκεκριμένων επιχειρήσεων, χωρίς  να αφορούν επιχειρήσεις ή πολίτες από περιοχές που υπέστησαν τις καταστροφές. Στο άρθρο 11 δε με σκανδαλώδη απόφαση που αφορά νέα χρηματοδότηση των ΜΜΕ, χρηματοδοτούν αυτούς που ενώ χρωστούν δόσεις για την κατοχή τηλεοπτικής άδειας, πήραν αναστολή πληρωμής  για ένα χρόνο, ενώ οι πλημμυροπαθείς πήραν μόνο 6 μήνες. Το αγνώστου ύψους δε κόστος χρηματοδότησης με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού στην Επιτροπή, ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, δεν αναγράφεται στο νόμο και προκαλεί απορίες.
Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης κατέθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που δείχνουν την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου να αγνοεί και να μην απαντά σε παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας "κύριοι της ΝΔ, σας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός "πολιτικός απατεώνας" , αλλά μετά και από αυτό το νομοσχέδιο ο χαρακτηρισμός είναι πολύ ήπιος και θα πρέπει τουλάχιστον να ενισχυθεί".
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: