Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ιστορικός διασυρμός και τραγέλαφος

Τη σφοδρή αντίδραση του συνόλου της αντιπολίτευσης προκάλεσε η
αφαίρεση της λέξης «ιστορική» από το κοινό ανακοινωθέν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.
Αρχικά, στο ανακοινωθέν, χαρακτηριζόταν ως «ιστορική» η Συμφωνία των Πρεσπών, όρος που διαγράφηκε όμως στη συνέχεια.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο διασυρμός της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, καθώς όπως λέει «δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη "ιστορική"».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο διασυρμός της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη «ιστορική», που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη.
Η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ δεν παραγράφει την μνημειώδη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορική» από τον κ. Μητσοτάκη. Απλά επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και διασύρει τη χώρα διεθνώς για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ.
Τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται
Για αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης σχετικά με την διόρθωση, όπως λέει , του όρου «ιστορική» από το κοινό ανακοινωθέν Πομπέο -Δένδια, κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ.
«Μετά την αντίδραση μας η Κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος για την "ιστορική" συμφωνία των Πρεσπών. Ότι και να κάνουν όμως αποκαλύφθηκαν. Η ιστορική υποκρισία και η διπροσωπία και στα εθνικά θέματα, τους χαρακτηρίζει. Με αυτές τις δήθεν ορθές επαναλήψεις, απλά αυτογελοιοποιούνται», σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.
ΚΚΕ: Κυβερνητικός τραγέλαφος
Πυρά και από το ΚΚΕ, το οποίο προχώρησε σε σχόλιο όσον αφορά τη διόρθωση του κοινού ανακοινωθέντος των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και ΗΠΑ.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τυ ΚΚΕ: «Ο κυβερνητικός τραγέλαφος με την αναφορά στην “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα συγχαρητήρια του κ. Τσίπρα προς τη ΝΔ, επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: Ότι ο εθνικισμός, στον οποίο επένδυσε ως αντιπολίτευση η ΝΔ, συνάντησε τελικά τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΡΙΖΑ για χάρη και μόνο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών κι ευρωενωσιακών συμφερόντων που επέβαλαν τη συγκεκριμένη Συμφωνία.»
ΜέΡΑ25: Μπήκαν στην άκρη οι περικεφαλαίες της ΝΔ
«Από το «μην παραχαράσσετε την ιστορία στο παραχαράσσουμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», μια "ιστορική" συμφωνία δρόμος. Βλέπετε η "λαθροχειρία"; του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν το αναγκαίο συνεπακόλουθο της εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη τώρα που μετεκλογικά τα κυβερνητικά πλέον στελέχη της ΝΔ άφησαν τις περικεφαλαίες τους στην άκρη», σχολιάζει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: