Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ζάεφ επιβεβαιώνει την κυβίστηση Μητσοτάκη για τις Πρέσπες

Τον Έλληνα ομόλογό του «καρφώνει» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πιστοποιώντας με τρόπο… εμφατικό την κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η αντίθεση στη συμφωνία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας υπήρξε βασικότατο αντιπολιτευτικό αφήγημα για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, με το οποίο πορεύτηκε έως και τις εκλογές του 2019, χαϊδεύοντας, παράλληλα, ακροδεξιά αυτιά, «μακεδονομάχους» κλπ.
Φυσικά, η κωλοτούμπα δεν άργησε να συμβεί με τον πρωθυπουργό να δηλώνει αρκετές φορές πως θα σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που επανέλαβε και την Κυριακή από τη ΔΕΘ.
Σήμερα, πάντως, έρχονται οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ να εκθέσουν εκ νέου τον πρωθυπουργό, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να δηλώνει στο euronews ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά».
Ο Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού, ενώ έκανε κάλεσμα για ακόμη πιο στενή συνεργασία.
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε «έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν».
Άραγε τι να πιστεύει η πτέρυγα των… Μακεδονομάχων της Ν.Δ. αυτή την περίοδο;
«Προεκλογικά "Μακεδονομάχος", σήμερα "Βορειομακεδονομάχος" ο κ. Μητσοτάκης»
«Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει "δουλειές" με τη Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον "Μακεδονομάχο", σήμερα μάθαμε διά στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει "βορειομακεδονομάχος" και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ «καλωσορίζει» τον κ. Μητσοτάκη «στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλλει στη σταθερότητα και ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ». Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ «ευχαριστεί» τον κ. Μητσοτάκη «που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών».
«Θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε», καταλήγει οι ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, «ότι σε κάτι έχει συνέπεια, επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα».
 
Πηγή: efsy    n.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: