Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ακόμη πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ακόμη μια λαθροχειρία του κ. Βρούτση, που βαφτίζει και πάλι «έκτακτη οικονομική ενίσχυση» της κυβέρνησης, την τακτική και οφειλόμενη από τον Μάϊο του 2019 καταβολή του μόνιμου 13ου μισθού στους 105.818 συνταξιούχους που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και των οποίων η αίτηση για έκδοση σύνταξης εκκρεμούσε, όπως τελικά και αναπόφευκτα παραδέχθηκε στο MEGA. Είναι χρήματα, που αν δεν είχαν θεσμοθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε που θα τα έβλεπαν ποτέ οι χαμηλοσυνταξιούχοι από την παρούσα κυβέρνηση και τον κ. Βρούτση (που τα κατήργησαν άμεσα με νόμο), όπως δεν έχουν δει ούτε σεντ καθ' όλη την διάρκεια της 9μηνης πανδημίας!
Έτσι την καθυστερημένη «έκτακτη»-οφειλόμενη ενίσχυση θα λάβουν 105.818 συνταξιούχοι τις επόμενες δύο ημέρες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή σε 105.818 συνταξιούχους, με την οποία θα τους καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που τους οφειλόταν από τον Μάιο του 2019, καθώς, όπως είπε, εκείνο το διάστημα δεν είχε εκδοθεί η σύνταξή τους.
«Επιδίωξή μας, μαζί με τη διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), είναι να κλείσουμε κάθε εκκρεμότητα του παρελθόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: