Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες δεν είναι απειλή για τη Χριστιανοσύνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σθεναρός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μεταναστών, δηλώνει σε νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε χθες ότι η μετανάστευση δεν συνιστά απειλή για τη Χριστιανοσύνη.
«Με το να απορρίπτουμε έναν μετανάστη που αγωνίζεται, όποια και εάν είναι η θρησκευτική του πίστη, εξαιτίας του φόβου ότι θα διαλύσει τη χριστιανική κουλτούρα, προσβάλλουμε τόσο την Χριστιανοσύνη όσο και την κουλτούρα» τονίζει.
«Η μετανάστευση δεν αποτελεί απειλή για την Χριστιανοσύνη. Αυτό συμβαίνει μόνο στα μυαλά εκείνων που επωφελούνται υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο. Το να προωθείς το Ευαγγέλιο και να μην καλωσορίζεις τους ξένους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αλλά και να μην επιβεβαιώνεις τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους σαν παιδιά του Θεού, είναι σαν να ενθαρρύνεις μια κουλτούρα που είναι χριστιανική μόνο κατ' όνομα, ενώ στην πραγματικότητα την αδειάζεις καθετί που την καθιστά διακριτή».
Ο Ποντίφηκας έκανε αυτά τα σχόλια στο νέο βιβλίο «Ας ονειρευτούμε», το οποίο περιέχει συνομιλίες του με τον Βρετανό βιογράφο του, Όστιν Άιβερι.
Ο Πάπας, εγγονός ενός Ιταλού μετανάστη που εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή, εκφράζει τακτικά την αλληλεγγύη του με τους μετανάστες που διασχίζουν τη Μεσόγειο, θρηνώντας γι' αυτούς που χάνουν τη ζωή τους και καταγγέλλοντας τις πλούσιες χώρες που αρνούνται να τους υποδεχτούν.
«Η αξιοπρέπεια των λαών μας απαιτεί τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν από επικίνδυνες γι' αυτούς περιοχές σε ασφαλέστερες» αναφέρει ακόμα στο βιβλίο του.
 
Πηγή: Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: