Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Στάμκος-Δήμαρχος Πέλλας: «Υψηλά τα στατιστικά και το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής μας»

Η Π.Ε. Πέλλας παραμένει ακόμη, μία από τις περιοχές της χώρας με πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Μου το επιβεβαίωσε τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η Πολιτική Προστασία στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μας. Συνεπώς η μη αναφορά της Π.Ε.Πέλλας στις πιο επιβαρυμένες περιοχές, κατά την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Πέτσα, θεωρώ ότι είναι μεγάλη παράλειψη.
Ζήτησα ξανά να πραγματοποιηθούν μαζικά rapid test, διότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη γρήγορη διάγνωση και τον περιορισμό της διασποράς του ιού και αποφασίσθηκε να ξαναγίνουν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο χώρο της λαϊκής αγοράς, μέσω της υπηρεσίας drive trough.
Σε όποιον συνδημότη μας ανακοινώνει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ότι είναι θετικός, πρέπει αυτόματα ο ίδιος και το στενό του περιβάλλον να μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Έτσι πιστεύω ότι λειτούργησαν και οι 48 συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί στα 379 τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες, ομοίως και ο 1 εργαζόμενος του τμήματος καθαριότητας που βρέθηκε θετικός μεταξύ των 100 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.
Τα στατιστικά παραμένουν υψηλά, το ίδιο και το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής μας.
Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό και κρίσιμο. Αν τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, θα μειωθούν τα κρούσματα, θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, θα ανοίξουν τα μαγαζιά μας και η οικονομία θα ξαναπάρει μπροστά.
Τηρώντας τα μέτρα και σε συνδυασμό με αυστηρότερους στοχευμένους ελέγχους είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε.
Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις τελείως απαραίτητες και αποφεύγουμε κοντινές επαφές με ευπαθείς ομάδες.
Θα τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: