Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ από κίνηση ιδεών σε πολιτικό κόμμα

Η κίνηση ιδεών ΠΡΑΤΤΩ, μετά από 10 χρόνια ζωής, αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε πολιτικό φορέα, «δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό» καταθέτοντας ένα πρόγραμμα έξι άμεσων αξόνων «που συμπεριλαμβάνει τη δημοκρατική αναβάθμιση και τη συμμετοχή του λαού, την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, την αναγέννησή τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανανέωση του περιβάλλοντος, την προαγωγή, πριν απ’ όλα της κοινωνικής της δικαιοσύνης, που θα απελευθερώσει τα ταλέντα και την εργατικότητα της νεολαίας και βέβαια τη διεθνή αναβάθμιση της χώρας».
Την μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του, Νίκος Κοτζιάς.
 
Ο πρώην υπουργός με την κίνηση αυτή προσδοκά στην αναβάθμιση της χώρας «και όχι να επιβιώσουν τα ολιγαρχικά συμφέροντα που τη βουλιάζουν και τα υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία».
«Η απόφαση και οι προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ αποτελούν άμεση απάντηση στην ανάγκη αναστροφής της πορείας της Ελλάδας προς τη συρρίκνωση (ΑΕΠ, δημογραφικά, βιομηχανική και πρωτογενή παραγωγή, υπερχρέωση, διεθνή υποβάθμιση) και την όξυνση της πολύπλευρης κρίσης που τη διαπερνά. 
Είναι μια έκκληση, η χώρα να σταματήσει με το κουτσομπολιό και την μικροπολιτική, με προσωπικές διαμάχες και προσβολές και να ασχοληθεί με τα μεγάλα της προβλήματα και το μέλλον. 
Να συγκροτήσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και παρρησία ένα όραμα, ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα για ν’ αλλάξει ριζικά ο τρόπος παραγωγής στη χώρα, ο τρόπος σκέψης που κυριαρχεί και να διαμορφωθεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας. 
Η υλοποίηση αυτών των προτάσεων απαιτούν δημοκρατικό διάλογο, συνεργασίες και πρακτική δημοκρατική συμπαράταξη των δυνάμεων της προόδου και του πατριωτισμού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: