Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προς Πέτσα: Αφήστε τους πανηγυρισμούς, δίνετε ψίχουλα στα νοικοκυριά

Στην απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Σuμμαχία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά. Επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων».
Όπως τονίζει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία. Αντί να παρέχει ουσιαστική οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες τους αφήνει αβοήθητους να πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Και δεν υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν έστω και έναν άνεργο.
"Αντί για όλα αυτά, με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά. Επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων."
Στην πραγματικότητα από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά από όσους πλήττονται περισσότερο αυτή την εποχή.
Ο  κ. Πέτσας ας αφήσει τους πανηγυρισμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση αυξάνει τις αποδοχές των εργαζομένων. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ας δουν την πραγματικότητα στην οποία την έχουν αφήσει οι πολιτικές τους να περιπέσει και ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα.
Στ. Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πέτσα:
Και όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.
Αναφορικά με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει ημίμετρο και σταγόνα στον ωκεανό τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.
Νωρίτερα επικράτησαν υψηλοί τόνοι στις αναφορές των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Ανάμεσα στα σημεία αντιπαράθεσης και η διάταξη για την μείωση των εργοδοτικών και εργατικών ασφαλιστικών εισφορών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε  «υποκριτική» την διάταξη του νομοσχεδίου για μείωση των εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ, λέγοντας «ότι μας παρουσιάζετε μια κίνηση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ως ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που καταβάλλουν τις αντίστοιχες εισφορές.

Πηγή: left.gr, ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: