Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Χρηματοδότηση της Aegean με «σκανδαλώδεις όρους» καταγγέλλει το ΜέΡΑ25

Σφόδρα αντέδρασε το ΜέΡΑ25 στην είδηση περί
κρατικής ενίσχυσης του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας, στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας έναντι των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει ότι «φαίνεται για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση για εκεί όπου θέλει, μια χαρά βρίσκει και μάλιστα γενναίες ενισχύσεις, μη επιστρεπτέες και με σκανδαλώδεις όρους» και προσθέτει ότι «μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η χρηματοδότηση της αεροπορικής εταιρείας Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν το Δημόσιο να λάβει μετοχές για αυτή τη γενναία του συνεισφορά, παρά μόνο δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση μετοχών».
Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι «τόσο σκανδαλώδης είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, από την μία για την παρασιτική ολιγαρχία δίχως σύνορα, η οποία αντιμετωπίζεται με ευνοϊκούς και εξαιρετικά γενναιόδωρους όρους και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι, οι μικρομεσαίοι και οι πιο αδύναμοι, που κάθε άλλο παρά αντίστοιχη στήριξη έχουν δει».
Βέβαια, σημειώνει, «όλα αυτά είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και για μία ακόμα φορά αναδεικνύονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην ενίσχυση συγκεκριμένων ιδιωτών έναντι των δημοσίων ΜΜΜ, του δημοσίου συστήματος υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης κ.ο.κ».
«Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία δυστυχώς, έπεται η Τράπεζα Πειραιώς», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: