Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ο Γεραπετρίτης και ο Καραγκιόζης

"Αν αυτό το έλεγε ο φουκαράς ο Καρανίκας, θα είχαμε γλέντι κάνα μήνα. Προσέξτε, δεν είναι ατυχής έκφραση, δεν είναι λάθος του προφορικού λόγου, δεν ήθελε να πει κάτι άλλο και γλώσσεψε την μπέρδα του, δεν επιδέχεται καμιά άλλη ερμηνεία. Καμιά. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι η εισαγωγή σε ΜΕΘ είναι η αιτία θανάτου και μας λέει ότι δεν έκαναν πολλές για να μην πεθάνουν πολλοί".
Οχι, δεν είναι ανάρτηση στο Facebook του Π. Πολάκη για την ανεκδιήγητη δήλωση του Γ. Γεραπετρίτη, ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς. Είναι το σχόλιο του Αντύπα Καρίπογλου, πρώην προέδρου της "Δράσης" που συμπορεύτηκε προεκλογικά με τη ΝΔ και προσέφερε στον Κυρ. Μητσοτάκη ένα από τα κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη.
Ο υπουργός Επικρατείας καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του για να τον εμφανίσει ως τυμβωρύχο αλλά το πρόβλημά του δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ακραίο κέντρο που έδωσε μάχη με όρους γενιτσαρισμού υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη και αναγκάζεται να ξεσπάσει για τις αλλεπάλληλες γκάφες των κυβερνητικών στελεχών που εκθέτουν τον πρωθυπουργό και το αφήγημά του περί υπεύθυνης διακυβέρνησης.
Ο υπουργός Επικρατείας ούτε προέρχεται από τον ΛΑΟΣ ούτε έχει στο βιογραφικό του αγώνες εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών ή άλλες λαϊκιστικές εξάρσεις.
Είναι καθηγητής, υποτίθεται μετριοπαθής, ένας από τους πιο σοβαρούς που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση.
Κι όμως. Είπε κάτι σοκαριστικό, προσβλητικό για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις ΜΕΘ το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μονάδας Covid-19  του Ευαγγελισμού Γ. Καλομενίδης,  και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, όχι μόνο δεν χαμήλωσε το βλέμμα, αλλά επιτέθηκε στους πολιτικούς αντιπάλους.
Η ερμηνεία είναι προφανής: Εχει τόσο χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη που δεν κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να πει αυτό που σκεφτόταν. Και αυτό που σκεφτόταν συνδέεται με τις πραγματικές σκέψεις της κυβέρνησης για το ΕΣΥ: Λυπούνται που το χρειάζονται. Και γι αυτό ψάχνουν τρόπο να μην δώσουν χριστουγεννιάτικο "δώρο" σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, επιλέγοντας μόνο όσους έχουν σχέση με τις μονάδες Covid-19.
Στην αμετροέπεια του Γ. Γεραπετρίτη οπωσδήποτε συνέβαλε και η αλαζονεία που έχει φέρει στην κυβέρνηση η δημοσκοπική ευφορία (ως προς την πρόθεση ψήφου γιατί κατά τα άλλα καταγράφεται σημαντική φθορά) σε συνδυασμό με την ευρύτατη μιντιακή ασυλία.
Εχουν χάσει κάθε μέτρο και ενώ πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα κάνουν δηλώσεις αυταρέσκειας που, το λιγότερο, δεν δείχνουν ούτε στοιχειώδη ενσυναίσθηση.
Αλλά πέρα από την ανθρώπινη διάσταση της πολιτείας τους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκύπτει από την διαχειριστική ανικανότητα σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και, παράλληλα, για την προστασία της κοινωνίας από την οικονομική καταστροφή που φέρνει η πανδημία.
Το μόνο που προετοιμάζουν προσεκτικά είναι οι δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού - ένα ακόμη διάγγελμα μας περιμένει την Παρασκευή. Κατά τα άλλα, η στρατηγική τους απέναντι στην πανδημία και την ύφεση είναι εμπνευσμένη από το αξεπέραστο δόγμα του Καραγκιόζη: "Θα με δείρει, θα με δείρει, θα κουραστεί, θα ιδρώσει, θα αρρωστήσει, θα πεθάνει".
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: