Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Απόστολος Στεργιάδης: Κίνδυνος να χαθεί φέτος η επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων

Αντιλαμβανόμενος τον
κίνδυνο να χαθεί φέτος η επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων θέλησα να παρέμβω με επιστολή μου στον Δήμαρχο στις 21/11/2020, (με Α.Π.: 16571/23-11-20) και με δημόσια τοποθέτησή μου, να τονίσω την ανάγκη της έμπρακτης βοήθειας του Δήμου στους συλλόγους, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά που οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν εξαιρετικά σκληρές και επώδυνες για τους συλλόγους.
Την χρονιά αυτή όχι μόνο θα πρέπει να επιχορηγηθούν ΟΛΟΙ οι σύλλογοι αναλόγως του μεγέθους και του προσφερόμενου έργου στην κοινωνία του Δήμου μας, αλλά θα έπρεπε να υπάρξει ειδική μέριμνα με επιπλέον ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για να καλυφθούν μέρος των επιπρόσθετων εξόδων που είχαν οι σύλλογοί μας.
Αν’ αυτού σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν κάθε επιχορήγηση οι 13 από 29 αθλητικοί σύλλογοι, και οι 8 από 19 Πολιτιστικοί Σύλλογοι στο σύνολο του Δήμου μας, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία αποστολής δικαιολογητικών έως τον Σεπτέμβριο του 2020.
Οι υπόλοιποι σύλλογοι αγαπητέ κ. Δήμαρχε που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία συλλογής όλων των δικαιολογητικών, ΟΥΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Είναι παράλληλα εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, και οι διαδικασίες συλλογής δικαιολογητικών είναι ένας μικρός Γολγοθάς για αυτούς που δυστυχώς ο Δήμος ΔΕΝ βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση ΚΑΘΟΛΟΥ. Είναι και αυτοί ενεργά μέλη της κοινωνίας πολιτών που πασχίζουν για να καλύψουν κενά τομέων που η κεντρική εξουσία δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει.
Οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς είναι σε απραξία, ενώ μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών και αθλητών, ανθρώπων του πολιτισμού και επαγγελματιών προπονητών, βρίσκονται στον δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Την αξιοπρέπεια! Ζητούν την ορθή επαναλειτουργία των συλλόγων με την αρωγή του Δήμου. Την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που ισχύουν για άλλους καλλιτεχνικούς φορείς και αθλητικά σωματεία. Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που διατηρεί κάθε σύλλογος, αλλά και όλων όσοι πλήττονται από την απαγόρευση των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ!
ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ!

Του Απόστολου Στεργιάδη







Δεν υπάρχουν σχόλια: