Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Αυγέρη: Κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε κλινικές covid

Μαζική μετακίνηση των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας σε Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καταρρέει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μετατροπή των Νοσοκομείων αποκλειστικά σε κλινικές COVID που οδηγεί όλα τα κοινά περιστατικά και τις νοσηλείες σε ιδιωτικές κλίνες και ΜΕΘ, καταγγέλει η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Δώρα Αυγέρη.
Σε σχετική ανάρτησή της, παρουσιάζει έγγραφα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών που μετακινούν μαζικά γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων από Ιατρεία και Κέντρα Υγείας  στα Νοσοκομεία αλλά και μετατροπή δημόσιων νοσοκομίων μη αναφοράς, σε κλινικές COVID, με όλα τα γνωστά επακόλουθα που απαγορεύουν την αντιμετώπιση κοινών περιστατικών, εκτός πανδημίας.
Στην ανάρτησή της η Δώρα Αυγέρη σημειώνει «Πάνε να ξεκάνουν και τα Κέντρα Υγείας! Πάνε να μας ξεκάνουν;» και αναφέρει:
«Αφού ξεζούμισαν τα δημόσια νοσοκομεία  και τα μετέτρεψαν σε νοσοκομεία μιας νόσου(Covid -19) τώρα βάζουν χέρι και στην δημόσια πρωτοβάθμια υγεία. Πάνε για κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων προκειμένου  να μεταφέρουν τους γιατρούς τους στα νοσοκομεία Covid-19
  • Μετατρέπουν  κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων σε COVID. 
  • Παγώνουν χειρουργεία και νοσηλείες στα δημόσια νοσοκομεία αναγκάζοντας τον κόσμο να πηγαίνει στους ιδιώτες, αν αντέχει το κόστος. Διαφορετικά περιμένει στο σπίτι να περάσει ο χρόνος πνίγοντας τον πόνο... Πολλοί δεν αντέχουν. 
  • Μετατρέπουν τις ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων αποκλειστικά σε ΜΕΘ Covid και μεταφέρουν τα περιστατικά στις ιδιωτικές κλινικές με 1.600 ευρώ την ημέρα αποζημίωση. 
  • Μετατρέπουν δημόσια νοσοκομεία, όπως τον Άγιο Παύλο και τον Άγιο Δημήτριο, αμιγώς σε νοσοκομεία Covid, βγάζοντας τα από τις εφημερίες και από την νοσηλεία κοινών παθήσεων και περιστατικών. 
  • Κλείνουν περιφερειακά ιατρεία και ξηλώνουν Κέντρα Υγείας, παίρνοντας τους γιατρούς τους για να καλύψουν τις τρύπες στα δημόσια νοσοκομεία.
Είναι κυνικοί.
Δεν διστάζουν να θυσιάσουν τους πάντες και τα πάντα, μετατρέποντας το δημόσιο σύστημα υγείας σε κρεατομηχανή. Ξεζουμίζοντας ανθρώπους και υποδομές.
Την ίδια ώρα που ο ιντερνετικός αλγόριθμος σου βγάζει διαφημιστικά νοσηλείας σε ιδιωτικά κέντρα και γιατρεία με το αζημίωτο!
Κανένας πόλεμος δεν κερδίθηκε χωρίς δικαιοσύνη.
Και αυτή η κυβέρνηση είναι απίστευτα άδικη και μεροληπτική.
Και γι αυτό πρέπει να φύγει!».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: