Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κατά κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Νέες επιθέσεις στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, με αφορμή την παράταση του «λουκέτου» στην αγορά και τα μέτρα που ανακοίνωσαν σήμερα ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η ανεμελιά της κυβέρνησης
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη και για τη δημόσια υγεία και την οικονομία, αφού η ανεμελιά της οδήγησε στη σημερινή ομολογία της αποτυχίας της.
«Δύο υπουργοί επί μία ώρα διέψευδαν τους εαυτούς τους για όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες» τονίζει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου συμπληρώνοντας ότι «για δεύτερη φορά η κυβέρνηση κάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη, δεν εκμεταλλεύεται το χρόνο του lockdown για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες πολιτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων».
Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι «η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ που καταρρέει και η άρνηση για μαζικά τεστ, συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους, έχουν ως αποτέλεσμα ένα μήνα μετά οι ειδικοί να μην έχουν την πραγματική εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου.
»Με αυτό το χάος που δημιούργησε η κυβέρνηση, η αναγκαστική παράταση του lockdown οδηγεί πλέον κυριολεκτικά στον αφανισμό εργαζομένων και επιχειρήσεων. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να στηρίξει ουσιαστικά με ρευστότητα και όχι με αναστολές εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Και φυσικά να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, ώστε να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις» καταλήγει το Γραφείο Τύπου.
ΜέΡΑ25: Περιμένουμε διευκρινήσεις για τη Θεία Κοινωνία
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, εξηγεί πως «η κυβέρνηση ανακοίνωσε ουσιαστικά σήμερα μόνο το άνοιγμα των κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων, τα οποία και καλώς ανοίγουν.
«Από εκεί κι έπειτα το λιανεμπόριο ουσιαστικά παραμένει κλειστό καθώς το "click away" του κ. Γεωργιάδη θα βρει μικρό πεδίο εφαρμογής στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου», σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης.
Σε ό,τι αφορά τις παλινωδίες με τους ιερούς ναούς ο ίδιος σχολιάζει πως «η κυβέρνηση ανοίγει και τις εκκλησίες για λειτουργία τα Χριστούγεννα και των Φώτων, με μικρό αριθμό πιστών βέβαια, αλλά με ασαφές το τι θα ισχύει στο ζήτημα της μετάληψης».
«Τέλος, ευτυχώς η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε αναφορικά με τη 10ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό μεταξύ 18/12 και 7/1 και θα έχουν αρνητικό τεστ 72 ωρών και θα κάνουν τεστ και κατά την άφιξή τους στη χώρα», αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης καταλήγει ως εξής.
«Έστω και εκ των υστέρων, μετασχηματισμός αυτού του παράλογου μέτρου σε 3 ημερών καραντίνα είναι ένα βήμα προόδου για μια αλλόκοτη κυβέρνηση. Περιμένουμε ωστόσο διευκρινήσεις και για τη Θεία Κοινωνία».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: