Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Κυβερνητική άρνηση για τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Επιμένει στην άρνηση να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων στα κόμματα η κυβέρνηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε «την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της Επιτροπής».
Τη συστηματική δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
Το θέμα επανήλθε κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στην ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου προς τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, για ακόμη μια φορά, αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις λέγοντας ότι η δημοσιοποίηση των πρακτικών, θα έπληττε «την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της Επιτροπής».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, απ' τη δική του πλευρά, επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον κατηγόρησε πως «διαχειρίζεται με πολιτική υστεροβουλία και κομματική εκμετάλλευση τα πρακτικά της επιτροπής, όπως τον συμφέρει και είναι απόδειξη ενοχής το ότι δεν τα ανακοινώνει [...]».
Θυμίζουμε πως 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσαν τροπολογία που προτείνουν να στέλνονται στη Βουλή τα πρακτικά την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά από κάθε συνεδρίαση, όταν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως στην πανδημία, αλλά και να αναρτώνται διαδικτυακά από το υπουργείο Υγείας μέσα σε πέντε ημέρες.
Η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από την πλευρά του ΕΟΔΥ επισημάνθηκε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: