Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Σκέρτσος: Συντεταγμένη απόφαση της κυβέρνησης ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των στελεχών της - Επικοινωνιακό το πρόβλημα

Ο μαζικός εμβολιασμός on camera υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων σε βάρος, όπως αποδείχτηκε, των υγειονομικών, που μετά την κοινωνική κατακραυγή με εντολή Μητσοτάκη σταμάτησε, ήταν «μια συντεταγμένη απόφαση της κυβέρνησης».
Αυτό δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Special Report, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος. Ήταν «μια συντεταγμένη απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά την πολιτική θύελλα και την κοινωνική αγανάκτηση που προκλήθηκε είπε ότι το πρόβλημα ήταν επικοινωνιακό και όχι ουσίας.
«Υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας και ένα ζήτημα επικοινωνίας. Στην επικοινωνία υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έγινε κατανοητό ποιο ήταν το ζήτημα της θεσμικής λειτουργίας και συνέχειας των επίσημων δομών της κυβέρνησης και του κράτους».
Ο Άκης Σκέρτσος επισήμανε επίσης ότι η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη για να φέρουν σε πέρας το έργο του εμβολιασμού.
«Η απόφαση η πολιτική της κυβέρνησης ήταν σε συνεργασία με την επιτροπή εμβολιασμών ότι πρέπει οι εργαζόμενοι στην πρώτη κυβερνητική γραμμή να εμβολιαστούν ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν το έργο του εμβολιασμού το οποίο καλείται τώρα να φέρει εις πέρας ο κρατικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα με τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας», είπε.
Αποκάλυψε ακόμα ότι υπήρχαν δυο λίστες: «υπήρξε μια λίστα που αφορούσε το συμβολικό επίπεδο και μια λίστα που αφορούσε τη θεσμική συνέχεια και λειτουργία του κράτους».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: