Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

«Πράσινο φως» από την Δ.Ι.Σ. για εμβολιασμό των πιστών

Ένα θετικό βήμα στο θέμα του εμβολιασμού κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος, την ίδια ώρα που επιχειρεί να εμφανιστεί ως νομοταγής θεσμός στη διάρκεια της πανδημίας, όταν είναι γνωστό ότι σε πλείστες όσες περιπτώσεις κήρυξε το δικό της «αντάρτικο» με την ανοχή και την διακριτική μεταχείριση υπέρ της από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωσή της μετά τη διήμερη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ουσιαστικά επιτρέπει στους πιστούς να εμβολιαστούν, καθώς, αφού διευκρινίσει ότι «ο εμβολιασμός αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή τού κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον ιατρό του», τονίζει: «Με αφορμή την ανωτέρω ενημέρωση η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει, ιδίως προς όσα από τα μέλη Της παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα σενάρια απειλής και κινδύνων, στηριζόμενα μονομερώς και ανεξέλεγκτα είτε σε διογκωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες κυρίως από το διαδίκτυο, είτε διακατέχονται από διάφορες προκαταλήψεις, ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα τόσο θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά κυρίως ιατρικό-επιστημονικό και αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον ιατρό του, χωρίς ο εμβολιασμός να συνιστά έκπτωση από την ορθή Πίστη και ζωή».
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πιστούς, θύματα παραπληροφόρησης, τονίζει ότι «παρακολουθεί στενά το ζήτημα των εμβολιασμών, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία με συνεχείς αναφορές της ενημερώνει το Συνοδικό Σώμα για όλες τις εξελίξεις». Προσθέτει δε ότι «στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε ότι, κατόπιν γενομένης έρευνας, τα εμβόλια κατά του covid-19 που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται στην Πατρίδα μας, δεν απαιτούν την χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους».
Στην ίδια ανακοίνωση η Δ.Ι.Σ. επιτίθεται σε ΜΜΕ για «παραπλανητικά» ρεπορτάζ στην κάλυψη των εορτασμών τα Θεοφάνεια και ισχυρίζεται ότι τήρησε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, τη στιγμή που το Πανελλήνιο είδε τον συνωστισμό έξω από ναούς, αλλά και την παραβίαση των εντολών της Εκκλησίας για εορτασμό σε εξωτερικούς χώρους. Αναφέρει συγκεκριμένα: «οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των Ιερών Ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Παράλληλα - και όχι για πρώτη φορά - κάνει λόγο για στοχοποίηση της Εκκλησίας, σε μια προφανή προσπάθεια να προκαταλάβει την κριτική για την διακριτική μεταχείριση που έχει από την κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας: «Διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους Ποιμένες και τον Λαό Της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».
Παράλληλα, «καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: