Κυριακή 4 Απριλίου 2021

«Άκυρο» Μαξίμου σε γαλάζιους περιφερειάρχες για έκτακτη ενίσχυση του λιανεμπορίου: «Να μην επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί»

Έκκληση υπευθυνότητας απευθύνει το Μέγαρο Μαξίμου στους καταστηματάρχες του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις στις περιοχές αυτές.
Αφήνει δε αιχμές για τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών «κόκκινων» περιοχών καλώντας τους «να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα αντί να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης είχαν στείλει κοινή επιστολή, με την οποία ζητούσαν έκτακτη ενίσχυση του λιανεμπορίου.
Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές για τις αντιδράσεις σχετικά με την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, «είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα καταστήματα στις 3 περιοχές πρέπει να μείνουν κλειστά».
«Δεν μπορεί για λίγες μέρες να βάζουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες 13 μηνών. Περιμένουμε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα αντί να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί. Να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων. Για την στήριξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων στις περιοχές θα δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη χώρα», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
«Πάγος» και από Σκυλακάκη
Νωρίτερα μιλώντας στο Open ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, αφού εξέφρασε την ελπίδα να μην κρατήσει πολύ αυτό το μέτρo, είπε οτι ελάχιστα πράγματα μπορούν να μπουν στα μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
"Είναι περιορισμένα αυτά που επιπλέον μπορούμε να κάνουμε για την επανεκκίνηση, δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει τις σχετικές ενδοκυβερνητικές συζητήσεις. Υπάρχουν οριζόντια μέτρα που καλύπτουν τα μαγαζιά, όπως η επιδότηση πάγιων δαπανών" δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Ειναι προφανές οτι η διάρκεια αναστολής παίζει μεγάλο ρόλο. Τα μέτρα θα τα ανακοινώσουμε όταν θα διαπιστώσουμε πόσο έχει διαρκέσει σε αυτές τις περιοχές η αναστολή" είπε ενω απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υπο μορφή κάποιας άμεσης οικονομικής ενίσχυσης απάντησε οτι "δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω κάτι που δεν έχουμε σχεδιάσει".
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: