Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Γ’ Εθνική: Νέο πρόβλημα με το πρωτάθλημα, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες

Νέο πρόβλημα με την επανέναρξη και την ομαλή λήξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστερημένη επανέναρξή του.
Το πράσινο φως έχει δοθεί ήδη από αυτήν την εβδομάδα αλλά η επανέναρξη πήγε πίσω. Μάλιστα, αναφορικά με τον 1ο Όμιλο δεν θα γίνει με τα εξ αναβολής την Τετάρτη αλλά με την 5η αγωνιστική, που μετά από κάμποσες αναβολές έχει πλέον προγραμματιστεί για την άλλη Κυριακή 11 Απριλίου.
Οπως είναι γνωστό για να προλάβει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα αλλάξει η προκήρυξη και θα αποφασιστεί αφενός να ολοκληρωθούν οι όμιλοι σε έναν μόνο γύρο, αφετέρου να παιχτεί επίσης μόνο ένας γύρος στα μπαράζ για την άνοδο.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται για την ολοκλήρωση του 1ου Ομίλου συνολικά 12 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση συν μία εμβόλιμη, καθώς έχουν διεξαχθεί 3 αγωνιστικές και η μισή 4η (όταν και είχαν αναβληθεί τρία παιχνίδια λόγω Covid).
Ωστόσο με το ζόρι υπάρχουν 12 Κυριακές μέχρι και το τέλος Ιουνίου, που λήγει η αγωνιστική σεζόν. Για την ακριβεια, δεν υπάρχουν. Δεδομένου ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί το Πάσχα (2/5), υπάρχουν μόνον οι εξής 11 Κυριακές μέχρι και το τέλος Ιουνίου: 11/4, 18/4, 25/4, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6, 13/6, 20/6 και 27/6.
Δεδομένου ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει να διεξαχθούν και τα μπαράζ ανόδου (προσθέστε πέντε αγωνιστικές ακόμα δηλαδή για κάθε έναν από τους δυο ομίλους) αλλά και δεδομένου ότι ο κορονοϊός είναι σε έξαρση και κανείς δεν αποκλείει αναβολές αγώνων υπάρχουν προφανείς δυσκολίες που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Το πιο ασφαλές; Ούτε αυτό που έχει αποφασιστεί να αλλάξει στην προκήρυξη θα μπορέσει να γίνει. Είναι αδύνατον να βρεθούν 12 ημέρες για δράση συν μία για τα εξ αναβολής συν πέντε για τα μπαράζ, σύνολο 18 αγωνιστικές. Θα πρέπει να παίζουν τις 11 Κυριακές που προαναφέρθηκαν και επιπλέον 7 Τετάρτες (και να παρακαλάνε να μην υπάρξουν αναβολές), πράγμα μάλλον αδύνατο για ερασιτεχνες ποδοσφαιριστές.
Άλλη λύση; Να δοθεί παράταση στην λήξη της σεζόν και να πάει όχι μέχρι τέλος Ιουνίου αλλά να πιάσει και Ιούλιο. Αλλά και πάλι, πόσο σωστό είναι αυτό όταν και πάλι μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές; Δύσκολο έως απίθανο να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ομάδες με αγωνιστική δράση ως το κατακαλόκαιρο. Ήδη το να παίζουν τον Ιούνιο, παράλληλα με το Euro, φαντάζει αρκετά βαρύ.
Συνεπώς; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ΕΠΟ να επιμείνει να μην γίνουν μπαράζ ανόδου και να ανέλθουν κατευθείαν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και οι 10 πρωταθλητές των ομίλων. Διευκολύνει σε αυτό και η προαναγγελθείσα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Αντί για 32 ομάδες θα τις κάνει 36 ή 38.
Από εκεί και πέρα, ακόμα και αν συμβεί αυτό, υπάρχει και πάλι πρόβλημα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εμβόλιμες αγωνιστικές αν θεωρήσουμε ότι θα παιχτεί μπάλα ως το τέλος Ιουνίου, ενδεχομένως και περισσότερες. Σε αυτό πάντως, υπάρχει το επιχείρημα ότι ούτως ή άλλως είχαν προβλεφθεί και υπό κανονικές συνθήκες εμβόλιμες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οποιαδήποτε ενδεχόμενη νέα αναβολή θα φέρει ακόμα πιο κοντά και το ενδεχόμενο της παύλας – και ας είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να ακούει (επισήμως τουλάχιστον) στην ΕΠΟ. 
 
Κώστας Καραγιάννης
Πηγή: thrakisports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: