Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιαννιτσών-Δ.Πέλλας: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται

Κυριακή 11 Απριλίου στις 7 μ.μ.

Μια σημαντική για όλους διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 7μ.μ. η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιαννιτσών σε ζωντανή μετάδοση μέσα κι από την σελίδα της οργάνωσης στο facebook. Η διαδικτυακή ζωντανή εκδήλωση με εισηγητή τον πρώην γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ παρεμβαίνουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων.
H καθιέρωση εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, η κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αντικατάστασή τους από τις «ατομικές συμβάσεις», οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η μονιμοποίηση της τηλεργασίας με εργαζόμενους online σε καθημερινή 18ωρη βάση, είναι αυτά που έρχονται για τους εργαζόμενους μέσα από το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Το νομοσχέδιο επιβάλλει σημαντικές αλλαγές και στον συνδικαλιστικό Νόμο 1264/1982 σε ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία για την κήρυξη απεργίας, την ηλεκτρονική καταγραφή των συνδικάτων και των εργαζομένων - συνδικαλιστών, το ειδικό μητρώο προκειμένου να έχουν δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης, τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας που θα φτάνει και το 40% σε «ανήσυχους» κλάδους εργαζομένων (συγκοινωνίες, ασφαλιστικά ταμεία, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.λπ.) ώστε να μην... διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
«Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» είναι το θέμα της εκδήλωσης, ενώ μετά την εισήγηση του κ. Νεφελούδη θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: