Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Απ’ ό,τι φαίνεται, η νέα ΕΠΟ δεν ενέδωσε σε πιέσεις…

Η πρόσφατη απόφαση περί οριστικής ακύρωσης της χρονιάς όσον αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι τελικά ένα καλό ξεκίνημα της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!
Επειδή είχαμε γράψει ένα άρθρο πριν από μερικές ημέρες, μέσω του οποίου εκφράζαμε ορισμένες επιφυλάξεις, τελικά αποδείχθηκε πως η νέα ΕΠΟ δεν υπέκυψε σε πιέσεις ομάδων του τοπικού που δεν ήθελαν να χαθεί η χρονιά επειδή είχαν ξοδέψει χρήματα το περασμένο καλοκαίρι και ήθελαν με οποιοδήποτε τρόπο να ανέβουν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Και είναι ενθαρρυντικό το ότι δεν αναζητήθηκε και κανένα… παραθυράκι ούτως ώστε να βγουν οι πρωταθλητές με… μεσοβέζικες λύσεις, όπως όπως.
Απλώς για να βγουν δηλαδή, κάτι που δεν είναι καθόλου ουσιαστικά για το ποδόσφαιρό μας. Από εκεί και πέρα η προσωπική μου άποψη, συνολικά δεν αλλάζει. Το ποδόσφαιρο είναι μια αλληλουχία κατηγοριών και δεν γίνεται οι μισές να παίζουν και οι άλλες μισές όχι. Και όσο και αν ακούγεται παράδοξο, όλες οι κατηγορίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους, από το Γ’ Τοπικό μέχρι και τη Super League 1.
Όπως ένα τρένο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν ένα βαγόνι του χαλάσει, το ίδιο ισχύσει και για το ποδόσφαιρο και για όλα τα αθλήματα που διαθέτουν κατηγορίες. Αλλιώς δεν χρειαζόταν να γίνει κανένας διαχωρισμός. Θα έπαιζαν όλοι με όλους. Από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο.
Από τη χειρότερη ερασιτεχνική ομάδα έως και την καλύτερη επαγγελματική. Και ο τελικός νικητής θα ήταν ο πρωταθλητής. Ζούγκλα κανονική. Από τη στιγμή που θέλουμε να έχουμε κατηγορίες, θα πρέπει να έχουν σχέση μεταξύ τους. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί ο τρόπος ούτως ώστε από του χρόνου να μην έχουμε τις ίδιες… παρενέργειες και όλες οι κατηγορίες να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς διακοπές…
 
Δραγάτης Δημήτρης
Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: