Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Αντίθετη με το άμεσο άνοιγμα της εστίασης η ΠΟΕΣΕ

«Δε μας ρώτησε ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εστιατορικών επαγγελμάτων Γ.Καββαθάς
«Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο», απαντά εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γ. Καββαθάς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης πριν το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μολονότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αιτιολογημένη και βασίζεται σε δημόσιες θέσεις ειδικών της υγείας, που κρίνουν ότι είναι προτιμότερη η συνεύρεση του κόσμου με κανόνες και αποστάσεις σε τραπεζάκια έξω από τον άναρχο συνωστισμό στις πλατείες, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ διατηρεί επιφυλάξεις.
«Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο κλάδος ως βαλβίδα εκτόνωσης γεγονότων και καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί» σχολιάζει σε σχετικό ερώτημα της «Εφ.Συν.», παραπέμποντας στις εικόνες των «κορονοπάρτι» που πρόβαλαν μέχρι τελικής πτώσεως τα κανάλια.
«Η εστίαση είναι προτιμότερο να ανοίξει προγραμματισμένα με ασφάλεια ώστε να μην κινδυνεύσει η τουριστική περίοδος. Οταν έχουμε καθημερινά 3.000 και πλέον κρούσματα και 800 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ είναι παρακινδυνευμένο να ανοίξουμε ένα κλάδο, όχι επειδή πράγματι πρέπει να ανοίξει αλλά για να εκτονώσει φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της εστίασης, ούτε είναι ο ρόλος μας να κάνουμε τους αστυνόμους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την πρόταση επαναλειτουργίας της εστίασης χωρίς να ρωτήσει πρώτα τους άμεσα ενδιαφερόμενους. «Ισως ήρθαν σε επαφή με μεμονωμένους εκπροσώπους ή πρωτοβάθμιες ενώσεις, αλλα όχι με τα επίσημα όργανα της Ομοσπονδίας» κατέληξε. 
 
Αφροδίτη Τζιαντζή
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: