Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ο καιροσκοπισμός στην εξουσία

Η χθεσινή δικαιολογία της δημοσιογράφου Αριστοτελίας Πελώνη για τις παλαιότερες υβριστικές για τους υπουργούς και τη Ν.Δ. αναρτήσεις και για τις αντίστοιχες υμνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκθέτει πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις αναρτήσεις.
«Για ποιο λόγο εγκαλούμαι τελικά; Εγκαλούμαι επειδή προ δεκαετίας σχολίαζα σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, ως δημοσιογράφος, ή επειδή δεν τα έσβησα όπως κάνουν άλλοι λίγο πριν από την είσοδό τους στην πολιτική; Η τακτική των τυμβωρύχων του διαδικτύου που θέλουν να παίξουν έναν ρόλο Ιεράς Εξέτασης είναι πολύ φθηνή και δείχνει την απελπισία κάποιων» ήταν η δικαιολογία της κυβερνητικής εκπροσώπου. Πέρα από την ανακρίβεια περί «δεκαετίας», μια και πολλές από τις αναρτήσεις της έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πελώνη με την αλαζονεία της θέσης που σήμερα κατέχει επαινεί τον εαυτό της για το ότι δεν μπήκε στον κόπο να διαγράψει τις αναρτήσεις. Μας λέει δε ότι ως δημοσιογράφος μπορεί να λέει το 2015 ότι είναι θεός ο Τσακαλώτος και άξιος ο Παππάς, αλλά με το που μπαίνει στην πολιτική και συγκεκριμένα σε κυβερνητική θέση αυτομάτως να αλλάζει άρδην άποψη προκειμένου να υπηρετήσει πιστά την κυβέρνηση. Χαρακτηρίζοντας δε ως «τυμβωρύχους του διαδικτύου» όσους βρήκαν τις αναρτήσεις της, παραδέχεται πλήρως ότι η ίδια ενταφίασε το παρελθόν της. Ποια δεοντολογία και ποιες αρχές.
Τι είναι άραγε εκείνο που ανάγκασε την Αρ. Πελώνη να περιφρονεί τις δημόσιες απόψεις της;
Βέβαια εδώ θα πει κανείς ότι έχουμε φτάσει στην εξωφρενική για την περιφρόνηση της ενημέρωσης εποχή, όπου εν ενεργεία βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη υπηρετούν ταυτόχρονα σε μιντιακούς ομίλους φιλτράροντας την ενημέρωση των πολιτών. Φτάσαμε στην εποχή που η κυβερνητική προπαγάνδα και η ενημέρωση έγιναν συνώνυμες. Η κ. Πελώνη απλά εφαρμόζει τον πολιτικό κυνισμό που έχει υιοθετήσει επί Μητσοτάκη το μέγαρο Μαξίμου.

Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: