Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί πρόσληψης 4.000 ιερέων εν μέσω πανδημίας

Σε διάψευση για τα περί προσλήψεων 4.000 κληρικών, προχώρησε μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου. Επικαλέστηκε μάλιστα ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα που δεν έγινε ποτέ. "Πολύ φτωχός ο χαρακτηρισμός εθνικός ψεύτης για τον κ. Οικονόμου" σχολίασε ο Ν. Ηλιόπουλος.
Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι θα προσλάβει 4.000 ιερείς εν μέσω πανδημίας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων.
Διάψευση πάντως που έρχεται ένα ολόκληρο 24ωρο μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα, κατά την οποία κατατέθηκε υπόμνημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το οποίο ζητείτο η πρόσληψη 4.000 ιερέων.
Αρχικά η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφερόταν σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία όμως δεν είχε γίνει, εξ ου και εστάλη διορθωμένη ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: “Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: Το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας.”
Σημειωτέον πάντως ότι τα σχετικά σενάρια χθες δεν είχαν διαψευσθεί με το Μαξίμου να τηρεί σιγήν ιχθύος και τις φήμες να οργιάζουν περί ιερού deal με αντάλλαγμα στήριξη των ιεραρχών όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.
Φαίνεται ωστόσο ότι η κυβέρνηση διαπίστωσε την έκταση των αντιδράσεων, καθώς το ζήτημα κυριάρχησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πλήθος πολιτών να εκφράζουν την οργή τους για το ενδεχόμενο πρόσληψης 4.000 ιερέων την ώρα που το ΕΣΥ αναστενάζει.
Και από τον κεντρώο- φιλελεύθερο χώρο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και έτσι το Μαξίμου έσπευσε έστω και με χρονοκαθυστέρηση να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Ηλιόπουλος: Πολύ φτωχός ο χαρακτηρισμός "εθνικός ψεύτης" για τον κ. Οικονόμου
Για πανικό και ψέματα κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τον κ. Οικονόμου.
"Ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει!
Διαψεύδει τις διαρροές που η κυβέρνηση έδωσε στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων.
Μέχρι σήμερα αποκαλούσαμε τον κ. Οικονόμου εθνικό ψεύτη. Μετά την τελευταία του ανακοίνωση και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το "βάθος" της πολιτικής του σκέψης.
Αφού μπήκατε στον κόπο κ. Οικονόμου θα μας απαντήσετε μήπως για ποιο λόγο οι σχεδόν 800 γιατροί που είναι σε λίστες αναμονής δεν έχουν προσληφθεί; Ρωτάμε ξανά γιατί την τελευταία φορά στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει" αναφέρει σε δήλωσή του.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: