Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ο Ζαραλίκος, ο Μαρινάκης και η Κολομβία του Μητσοτάκη

Αν ενημερωνόταν κανείς μόνο από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα περισσότερα σήμερα, δεν θα μάθαινε ότι μπράβοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χρ. Ζαραλίκου, διέκοψαν την παράστασή του την ώρα που σατίριζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επικεφαλής των δραστών ήταν η σελέμπριτι, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, Σάσα Σταμάτη, και η εισβολή προκάλεσε την οργή των θεατών και όλου του δημοκρατικού κόσμου.
Υπάρχει όμως και κάτι πιο σημαντικό και από τον ίδιο τον τραμπουκισμό. Οι δράστες πιστεύουν πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης πλήθους ΜΜΕ είναι υπεράνω νόμου και κριτικής. Είτε με αθέμιτους τρόπους επιρροής σε πολιτικά πρόσωπα και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, είτε προκαλώντας «τρόμο» με τη δύναμή του, θα πρέπει να επιβάλλεται σιωπή, παθητικότητα και ανοχή.
Η αστυνομία δεν παρενέβη μετά το επεισόδιο, η Σάσα Σταμάτη και οι συνοδοί της δεν συνελήφθησαν και δεν έγινε προσπάθεια να συλληφθούν, οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ που δίνουν από το πρωί συνεντεύξεις δεν δέχονται ερώτηση για την επίθεση στον Χρ. Ζαραλίκο και η επίθεση στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ελευθερία της έκφρασης δεν προκαλεί την αντίδραση των θεσμών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου αναγκάστηκε να κάνει μια ανάρτηση, τόσο διακριτική που ούτε καν αναφέρει ονόματα: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».
Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;, που θα έλεγε και ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη και σίγουρα είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέτουν καν την ερώτηση και επομένως δεν μπαίνουν καν στον προβληματισμό.
Αν έκαναν αντίστοιχο «ντου» αντιεξουσιαστές σε θεατρική παράσταση ενοχλητική για τους ίδιους, θα είχε παρέμβει εκτός από την ΕΛ.ΑΣ και η Δικαιοσύνη, όλα τα κόμματα θα καλούνταν να καταδικάσουν τη βία απ όπου και αν προέρχεται και σε εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές θα κυριαρχούσε ο αποτροπιασμός για την ανομία.
Αλλά οι μπράβοι είναι αλλιώς. Πόσο μάλλον όταν επικεφαλής τους είναι μια Σάσα Σταμάτη. Πρόσφατα σε τηλεοπτική της συνέντευξη αποκάλυψε την πρώτη της επαφή με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: «Η Μαρέβα είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Όταν την πήρα για πρώτη φορά τηλέφωνο στο κινητό χωρίς να την ξέρω μου είπε: “Γιατί δεν παίρνεις σπίτι"»;
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: