Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Μια μεζούρα δρόμος

Η πανδημία μας έχει φέρει όλους στα όριά μας, αλλά φαίνεται ότι η «φαντασία» των εξουσιών δεν έχει όριο όταν πρόκειται να λάβει μέτρα «για το καλό μας».
Στη Γερμανία, σε διαδήλωση σε δημόσιο χώρο, αστυνομικοί βγήκαν με ξύλινες μεζούρες και μετρούσαν την απόσταση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, για να δουν αν τηρούν την απόσταση του 1,5 μ. ο ένας από τον άλλο. Την είδηση, την «τσιμπήσαμε» από το twitter της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά.
Οι αστυνομικοί, που φυσικά όπως συμβαίνει και αλλού, δεν τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, αλλά όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος, κατηγορούν τους διαδηλωτές για «έμμεσες δολοφονίες».
Διπλά μέτρα και σταθμά, φυσικά, με ό,τι σημαίνει αυτό για το πώς καταλαβαίνουμε τους νόμους όλοι μας. Ας θυμηθούμε λίγο και τα δικά μας. Τις θρησκευτικές λιτανείες, όπου μέτρα μηδέν, και τις διαδηλώσεις που θεωρούνται φωλιές του κορονοϊού. Δεν μιλάμε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς -μπείτε στον ηλεκτρικό σε ώρα αιχμής και θα με θυμηθείτε.
Τώρα γιατί εμένα όλα αυτά μου θυμίζουν τον δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο, εκεί στα 1926, που έβαζε την αστυνομία να μετρά το μήκος της φούστας μήπως και ήταν πολύ κοντή, μάλλον είναι τυχαίο. Από τον δικτάτορα Πάγκαλο μέχρι τη γερμανική αστυνομία, μια μεζούρα δρόμος.
 
Α.Κ.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: