Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Για την ένταξη των Ρομά; Αλήθεια τώρα;

Με την προσμονή του επιτελικού κράτους να ξεχαστούν γρήγορα και αθόρυβα τόσο η δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου όσο και ο θάνατος της 8χρονης Ρομά Ολγας, ενώ παραμένουν άγνωστες οι ταχύτητες με τις οποίες θα κινηθεί η Δικαιοσύνη, την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο για την Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ενταξης των Ρομά! Δεν τους άρεσε η Ειδική Γραμματεία Ρομά που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία τής τότε αν. υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου- και έσπευσαν να την καταργήσουν ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει σημαντικό έργο με χρήματα από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια, για να φτιαχτεί τείχος προστασίας των Ρομά με άξονες: στέγη, παιδεία, υγεία, εργασία.
Στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε στη Βουλή το 2020 στοχευμένο εναντίον των Ρομά νομοσχέδιο, βάσει του οποίου όταν ένα παιδί μείνει στο σχολείο από απουσίες, η οικογένεια (!) χάνει τα επιδόματα ΚΕΑ, Παιδιού και Στέγασης. Αυτά είπε μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» η κ. Φωτίου και συμπλήρωσε: «Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, ότι ο Νίκος ήταν ο γείτονάς μας ή ότι η Ολγα, ένα κοριτσάκι της διπλανής πόρτας. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί στην ελληνική κοινωνία, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κράτος είναι άφαντο και δεν έχει ζητήσει ευθύνες. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου φυγαδεύονται και τους απαγορεύεται να μιλήσουν, απουσία ελέγχου για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, άφαντος ο εργοστασιάρχης».
Θυμίζουμε ότι και μετά τη δολοφονία του Νίκου και τον τραυματισμό του άλλου παιδιού διοχετεύονταν αλλοιωμένες «πληροφορίες», ενώ οι υπουργοί μοίραζαν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που άδειασαν τα όπλα τους πάνω στα άοπλα παιδιά για να μας... προστατέψουν.
Τώρα, εν όψει και των επικείμενων εκλογών, διότι μην ξεχνάμε οι Ρομά είτε αρέσει-είτε δεν αρέσει είναι Ελληνες πολίτες και ψηφίζουν, εκπονείται κυβερνητικό «σχέδιο»!
 
Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: