Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

«Δεν έχουμε κομμουνισμό. Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις» – Ακόμα και με ζωές

Έχει δίκιο ο υπουργός Υγείας.«Δεν έχουμε κομμουνισμό». Καπιταλισμό έχουμε. «Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις». Ακόμα και με κόστος τις ανθρώπινες ζωές.
«Δεν έχουμε κομμουνισμό. Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις» είπε περήφανα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Το γνωρίζουμε, κ. υπουργέ Υγείας με τον απαράμιλλο ανθρωπισμό,πως «δεν έχουμε κομμουνισμό».
Όντως, αν «είχαμε κομμουνισμό» (πώς έχετε στο – πολιτικό – μυαλό σας τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό είναι ένα άλλο θέμα, ας μην σας ταράξουμε) η επίταξη θα ήταν επίταξη, χωρίς κέρδη για τους κλινικάρχες φυσικά.
Και ξέρετε γιατί κ. υπουργέ Υγείας; Διότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να «χρυσώνονται» οι κλινικάρχες για να βγάζουν κέρδη επί κερδών, και στην πανδημία.
Η ανθρώπινη ζωή και η Υγεία στον καπιταλισμό είναι κι αυτά εμπορεύματα, όπως όλα, κ. υπουργέ Υγείας. Ξέρουμε, σας φαίνονται πολύ κομμουνιστικά αυτά. Δεν πειράζει.
Στο σύστημα σας κ. υπουργέ Υγείας είναι «φυσιολογικό» να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – και σε περίοδο πανδημίας – και να μην επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας Υγείας (χωρίς κέρδος). Με λίγα λόγια είναι «λογικό» να μην έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα όλοι οι ασθενείς που κρίνεται η ζωή τους.
Καταλαβαίνουμε, κ. υπουργέ Υγείας πως όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως τώρα με την πανδημία, ούτε καν σας περνάει από το μυαλό ότι κάποιοι θα έχαναν από τα κέρδη τους. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα διασαλευόταν η «τάξη» και οι «αξίες» του συστήματος σας.
Tα έχει πει και κ. Σκέρτσος με τον τρόπο του: «Δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».
Είναι «πολυτέλεια», λοιπόν, να ενισχυθεί το δημόσιο συτήματος Υγείας, άρα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Είναι «πολυτέλεια» να επιταχθούν (χωρίς κέρδος) οι ιδιωτικές δομές Υγείας, ώστε να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της πανδημίας.
Είναι «πολυτέλεια» τα χρήματα με τα οποία «μπουκώνετε» τους κλινικάρχες (στην δήθεν «επίταξη») να δοθούν σε άλλους τομείς αντιμετώπισης της πανδημίας:
– Για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, για ενίσχυση των υποδομών (ΜΕΘ και όχι μόνο) δημόσιας Υγείας.
– Για αύξηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (γι’ αυτά που δεν μπορείτε να «γεννήσετε» λέμε).
– Για εγκαταστάσεις ώστε στα σχολεία να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη (για τις τάξεις τις οποίες εσείς συγχωνεύετε μιλάμε, αυξάνοντας κι άλλο των αριθμό των μαθητών).
– Για να ενισχύσετε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε να δημιουργηθούν άμεσα οι δυνατότητες προσωποποιημένης πληροφόρησης για τον εμβολιασμό και να δίνονται απαντήσεις σε εκείνους που αμφιβάλλουν, φοβούνται, διστάζουν.
Έχει δίκιο ο υπουργός Υγείας.«Δεν έχουμε κομμουνισμό». Καπιταλισμό έχουμε. «Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις». Ακόμα και με κόστος τις ανθρώπινες ζωές.
O Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει, άλλωστε, με σαφήνεια και η κυβέρνηση του το κάνει πράξη στη διαχείριση της φονικής πανδημίας: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». 
 

Γεράσιμος Χολέβας
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: