Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Η προχειρότητα κοστίζει και στον Εδεσσαϊκό

Οι μήνες περνούν και τα προβλήματα για τον ποδοσφαιρικό Εδεσσαϊκό έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται επικίνδυνα.
Ενώ η έως τώρα πορεία της ομάδας είναι εκπληκτική, η μετακόμισή της στο γήπεδο του Ριζαρίου δημιουργεί εμπόδια τα οποία ευχόμαστε όλοι να μην την επηρεάσουν.
Το γήπεδο του Ριζαρίου αδυνατεί να φιλοξενήσει δύο ομάδες αφού ο αγωνιστικός χώρος ήδη δείχνει τα σημάδια της έντονης χρήσης. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε δημιουργούνται ζητήματα σχετικά με την αγωνιστική απόδοση της ομάδας, κυρίως όμως προκύπτει μείζον ζήτημα με τις προπονήσεις. Είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί εναλλακτικός χώρος ώστε να μην περιφέρεται από γήπεδο σε γήπεδο. O Δήμαρχος υποσχέθηκε να τοποθετήσει θερμοσίφωνες στο γήπεδο Κλησοχωρίου ώστε να υπάρχει νερό για μπάνιο αλλά καθυστερεί και αυτό.
Πως όμως φτάσαμε ως εδώ;
Στις 9 Φεβρουαρίου του 2021(11 μήνες πριν) υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για τo έργο " ανακατασκευή γηπέδου Έδεσσας με φυσικό χλοοτάπητα" . Η διακήρυξη προέβλεπε ότι η έναρξη των εργασιών του έργου από μέρους του αναδόχου δεν μπορεί να καθυστερήσει πέρα των τριάντα (30) ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Η μη τήρηση των ανωτέρω προθεσμιών με υπαιτιότητα του αναδόχου συνεπάγεται την επιβολή των διοικητικών και παρεπόμενων χρηματικών κυρώσεων, αποτελεί λόγο έκπτωσης του αναδόχου.
Παρόλα αυτά το έργο ξεκίνησε τέλη Ιουλίου δηλαδή 6,5 μήνες μετά.
Η καταλληλότερη εποχή για τη σπορά είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο αφού
η σπορά χλοοτάπητα πρέπει να αποφεύγεται κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες.
Το αποτέλεσμα του έργου έχει προβληματίσει τους πάντες και καθιστά την επιστροφή αβέβαιη.
Εδώ είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σκύδρας υλοποιώντας το ίδιο έργο μία χρονιά νωρίτερα με περίπου αντίστοιχες ημερομηνίες ήταν πανέτοιμος στις 25-8-2020 οπότε και φιλοξένησε φιλικό του Άρη.
Το «ξεσπίτωμα» όμως του Εδεσσαϊκού επιφέρει πέραν των άλλων και μεγάλη απώλεια εσόδων αφού οι φίλαθλοι που κατεβαίνουν στο Ριζάρι είναι αισθητά λιγότεροι.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε το γεγονός αυτό στραγγαλίζει κυριολεκτικά την ομάδα.
Σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει επιχορηγήσεις στήριξης οι οποίες όμως από μόνες τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα.
Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι τι θα συμβεί όταν ξεκινήσει το έργο της ενοποίησης του τουριστικού με το εμπορικό κέντρο. Είναι δυνατή η συνύπαρξη των σκαπτικών μηχανημάτων με την αγωνιστική δράση τη στιγμή μάλιστα που δεν θα υπάρχει ούτε φράχτης; Ευχόμαστε η απάντηση να είναι θετική.
Φυσικά η μεταφορά στο καινούργιο γήπεδο αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες υλοποίησης με τις περισσότερες προεκλογικές κορώνες του Δημάρχου.
Και αφού μπαίνουμε στο 2022 και σε λίγο θα συμπληρώσουμε ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης χωρίς το γήπεδο να είναι χρηστικό μπορεί να μας απαντήσει κάποιος γιατί ο εργολάβος έχει πληρωθεί;
Η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις και εγγυήσεις τόσο στη διοίκηση του Εδεσσαϊκού όσο και στο φίλαθλο κοινό της πόλης.





Κοινωνία σε Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: