Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Μαύρη εργασία στα γραφεία της Ν.Δ.; Δικαίωση για 15 εργαζόμενες μεταξύ άλλων και της ΝΟΔΕ Έδεσσας

Εκτός από χρεοκοπημένο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι και κακός εργοδότης. Η υπόθεση 15 εργαζομένων που δούλευαν με 250 ευρώ μαύρα για επτά χρόνια και η δικαίωσή τους στο Εφετείο.
Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Αυγή», παρουσιάζοντας την υπόθεση δεκαπέντε γυναικών, που εργάζονταν επί επτά συναπτά έτη με αμοιβή «μαύρα» 250 ευρώ είτε με συμβάσεις εθελοντισμού σε τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, πρόκειται για υπαλλήλους γραφείου και μέλη του κόμματος που εργάζονταν εννέα ώρες καθημερινά από το 2009 και απολύθηκαν παράνομα του 2016 όταν και διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενες στις ΝΟΔΕ Βέροιας, Καστοριάς, Ρεθύμνου, Χανίων, Κομοτηνής, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Κατερίνης και Έδεσσας προσέφυγαν δικαστικά για την απόλυσή τους το 2018 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απέρριψε την αγωγή τους και στη συνέχεια προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Η «Αυγή» επισημαίνει ότι το 2021 εξεδόθη η με αρ. 3836/2021 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο κάνει δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων και ρητά αποδέχεται ότι παρά τις συμβάσεις εθελοντισμού που παρανόμως είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εργαζόμενες, αλλά και την αδήλωτη εργασία, η πραγματική τους σχέση εργασίας είναι αυτή της εξαρτημένης σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου. Και πάντα σύμφωνα με την απόφαση, οι εργαζόμενες αυτές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσής τους.
Η εφημερίδα, ωστόσο, σημειώνει ότι μέχρι και το 2023 το Εφετείο δεν είχε καθαρογράψει την απόφαση, κάτι που έγινε με πρωτοβουλία του πληρεξουσίου δικηγόρου τους και, πλέον, η απόφαση έχει δημοσιευθεί.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: