Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Χατζηδάκης: Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ελευθέρους επαγγελματίες προχωρά η κυβέρνησης, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής ΧατζηδάκηςΌλους τους επαγγελματίες θα αφορά τελικά η μείωση του επιτηδεύματος, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
«Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελευθέρους επαγγελματίες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σημειώνεται ότι, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, η μείωση 50% αφορούσε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα από το τεκμήριο, ενώ για όσους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα το τέλος θα μειωνόταν κατά 25%, με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά εν τέλει σε τροποποίηση της σχετικής διάταξης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές. «Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.
Όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης, είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: