Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ο Δήμος Έδεσσας αποκτά Συμφωνική Ορχήστρα

Μετά από πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Ωδείου Δήμου Έδεσσας, Ευαγγελίας Βελλή-Κοσμά, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας κάνει το μεγάλο βήμα και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου μας, είναι γεγονός.
Η πλούσια ηχοχρωματική παλέτα μιας συμφωνικής ορχήστρας αποτελείται από έγχορδα της οικογένειας του βιολιού, πνευστά - ξύλινα και χάλκινα - και μια πληθώρα κρουστών οργάνων, που όλα μαζί οδηγούν σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια.
Η ορχήστρα του δήμου μας, προσκαλεί όλους όσους παίζουν Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Τούμπα και Κρουστά, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά και χωρίς ηλικιακό όριο. Οι ακροάσεις για τη στελέχωση των αναλογίων διεξάγονται από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 18.30 - 19.00, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Έδεσσας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκτελέσουν ένα (1) κομμάτι της επιλογής τους.
Για να κλείσετε θέση στις ακροάσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο 23810 30050.
Οι πρόβες της ορχήστρας γίνονται σε μικρά ή/και μεγαλύτερα σύνολα ανάλογα με το μουσικό επίπεδο των μελών με δύο στόχους: την ενοποίησή τους για την εκτέλεση συμφωνικών έργων στο μεγάλο συμφωνικό σύνολο και τη λειτουργία μικρότερων και ευέλικτων μουσικών συνόλων για συναυλίες ευρύτερου ρεπερτορίου.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Έδεσσας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Έδεσσας
Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Ευαγγελία Βελλή - Κοσμά
Αρχιμουσικός: Αλέξανδρος Σωφρόνης
Εξάρχουσα: Γεωργία Ντινοπούλου
Έφορος Ορχήστρας: Ελένη Αβραμίδου
Διοίκηση
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.: Αναστασία Ιατρίδου
Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αλέξανδρος Σωφρόνης
Κοινωνικά & Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
Γραφείο Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας
Τμήμα Επικοινωνίας και Χορηγιών: Μαρία Γερεμτζέ - Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: