Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

18ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος": Οι εκδηλώσεις με τους μαθητές της Πέλλας – Εθελοντές

21 Απριλίου 2024
Οι εκδηλώσεις με τους μαθητές της Πέλλας – Εθελοντές
Οι μαθητές της Πέλλας τιμούν τον Μαραθώνιο και έχοντας σύνθημα, "Συμμετέχουμε – Προβάλλουμε – Οργανώνουμε Αγωνιζόμαστε", ετοιμάζουν τις δικές τους δράσεις.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου, προετοιμάζουν το πολιτιστικό πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο, το Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 11πμ.
Οι μαθητές του γυμνασίου, προετοιμάζουν την Ειρηνοδρομία μέσα στην Πέλλα, με επικεφαλής την πρωταθλήτριά μας Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και παράλληλα οργανώνουν ομάδες εθελοντών.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ιωάννης Γυριχίδης, ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς για την άμεση ανταπόκριση. Τονίζει πως, με την εθελοντική προσφορά των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων της Πέλλας, των δρομέων της ομάδας μαραθωνίου Γιαννιτσών, των αθλητών και προπονητών στίβου του Μ.Αλεξάνδρου Γιαννιτσών και του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, ο Δήμος Πέλλας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους εκατοντάδες μαραθωνοδρόμους, φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Μαζί με τους εθελοντές διερμηνείς και τους πιστοποιημένους ιδιώτες για παροχή πρώτων βοηθειών, στελεχώνουν τις ομάδες εκκίνησης, παραλαβής ρουχισμού των δρομέων, γραμματείας, φύλαξης διασταυρώσεων και φροντίδας του χώρου, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, για την άρτια διοργάνωση της εκκίνησης του αγώνα.
Παράλληλα η φιλαρμονική Γιαννιτσών και η φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Πέλλας, ετοιμάζονται για την παρουσία τους στην διοργάνωση, δίνοντας το ιδιαίτερο στίγμα τους, από τα χαράματα της Κυριακής.
Την ασφάλεια της εκκίνησης και της υποδοχής των δρομέων, εξασφαλίζει η Τροχαία Γιαννιτσών συντονίζοντας τα δεκάδες λεωφορεία και τα οχήματα της διοργάνωσης και των ιδιωτών.
Την εκκίνηση θα καλύψει τηλεοπτικά απευθείας η ΕΤ3.
ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 1.000μ
Συμβολικός αγώνας για παιδιά και ενήλικες.
Ο συμβολικός αγώνας 1.000 μ., που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας αμέσως μετά την εκκίνηση του μαραθωνίου, θα έχει εκκίνηση στην αψίδα του μαραθωνίου, διαδρομή έως τον αρχαιολογικό χώρο και επιστροφή – τερματισμό στο σημείο εκκίνησης. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης του μαραθωνίου στις 7.15πμ και αφού χειροκροτήσουν τους δρομείς από όλο τον κόσμο, θα λάβουν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα.
Καλούνται να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι μαθητές του Δήμου Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής, αρκεί με ευθύνη των γονέων να βρίσκονται στην εκκίνηση την προκαθορισμένη ώρα, λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων της Τροχαίας
Στα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής.
εγγραφές :- Πέλλα /πρώην Δημαρχείο- , τηλ 2382 3 51770 -Υπεύθυνη: Μελωδία Μπουμπούση
πληροφ.: Δήμος Πέλλας – Γραφείο Αθλητισμού, τηλ 2382 0 84379- Υπεύθυνη: Δώρα Συλλέκτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: