Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία τα «ΚΣΤ΄ ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ» - Μηνύματα φιλίας έστειλαν οι αγώνες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις «ΚΣΤ΄ ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2024», οι οποίες διοργανώθηκαν από το Αγαθοβούλειο - 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, προς τιμήν του ευεργέτη του αρχιμανδρίτη Γρηγόριου Αγαθόβουλου, αποτελώντας πλέον θεσμό στον τόπο μας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμος Πέλλας και το σχολείο υποδέχτηκαν με χαρά για άλλη μια χρονιά την πολυάριθμη κυπριακή αποστολή από μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς του αδελφοποιημένου σχολείου Δροσιάς Λάρνακας Κύπρου. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευστάθιος Φουντουκίδης καλωσόρισε καταρχήν τους αδερφούς μας Κυπρίους, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα και τον συμβολισμό που έχουν οι αγώνες αυτοί κάθε χρόνο για τον Δήμο μας, αλλά και τα σημαντικά μηνύματα ειρήνης και φιλίας που στέλνουν.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Σχολείου και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Ευεργέτη Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Αγαθόβουλου και στη συνέχεια στο μνημείο των Κύπριων Αγωνιστών Καραολή- Δημητρίου.
Στην τελετή που έγινε στο σχολείο πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του αδελφοποιημένου 3ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας μέσα κλίμα συγκίνησης, ενώ στεφάνι κατέθεσαν στην προτομή του Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Αγαθόβουλου ο Δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης, η Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Αθανασιάδου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Πέλλας Σάββας Ταϊλαχίδης, εκπρόσωπος της Κυπριακής αποστολής και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Πέλλας.
Στην συνέχεια, αντιπροσωπείες μαθητών των δύο σχολείων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των κυπρίων αγωνιστών. Αμέσως μετά τα δύο σχολεία μετέβησαν στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου» για τους αγώνες που έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι περίπου 200 μαθητές των σχολείων (για πρώτη φορά από όλο τον Δήμο Πέλλας) που συμμετείχαν στους αγώνες «πλημμύρισαν» το Στάδιο και μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα έγιναν οι αγώνες Αθλοπαιδειάς, με τις αρχές του «Ευ Αγωνίζεσθαι» βιώνοντας τις ιδέες της φιλίας και της αλληλεγγύης, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών, όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Γυριχίδης, ευχαριστώντας παράλληλα εκπαιδευτικούς και μαθητές για την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας διοργανώθηκε στο σχολείο μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή χορωδιών του 3ου Δ.Σ Γιαννιτσών και Δροσιάς Λάρνακας. Εκεί πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων, ενώ από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου της Κύπρου μαζί με το δώρο προς τον Δήμαρχο Πέλλας έγινε και κάλεσμα προς το σχολείο και τον Δήμαρχο να επισκεφτούν του χρόνου την Μεγαλόνησο.
Με χαρά ο κ. Φουντουκίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση και δόθηκε ραντεβού το 2025 στην Λάρνακα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: