Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας: Τα αποτελέσματα των αγώνων της προτελευταίας αγωνιστικής της Α' Ερασιτεχνικής

Αγώνες χθες τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά με πολλά τέρματα συγκινήσεις, ανατροπές και ανάμεικτα συναισθήματα στα γήπεδα της Α' Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Πέλλας. 
Αρχής γενομένης από το ντέρμπι κορυφής στην Καλή, με την τοπική Νίκη να καταφέρνει κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό του σημερινού αγώνα και μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, να «γκρεμίζει» από την 1η θέση την γειτονική ΝΠΣ Σκύδρα, που σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο την κατείχε και περιστασιακά και φαινομενικά μάλιστα, με σχετικά ασφαλείς βαθμολογικές διαφορές. Στην ουρά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα με την λήξη των αγώνων, παρότι στο ημίχρονο τα αποτελέσματα έδειχναν πιθανές αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα. Η γειτονική μας Νέα Πέλλα δυστυχώς υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά και την βαριά ήττα στις Αμπελειές, ενώ η κατηγορία θα παιχτεί για την τρίτη ομάδα που θα τις ακολουθήσει μαζί με το ήδη υποβιβασμένο Μαυροβούνι την τελευταία αγωνιστική στους Προμάχους, σ' έναν αγώνα στην κυριολεξία «δίχως αύριο», ανάμεσα στον τοπικό ΑΣ και τον Φίλιππο Γιαννιτσών, με τους φιλοξενούμενους να «βολεύονται» με δύο αποτελέσματα και τους γηπεδούχους να ψάχνουν μόνο το σωτήριο τρίποντο!
 
Ματσάρα η αναμέτρηση στην Καλή, που είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία ενός ντέρμπι και γεωγραφικά και ποιοτικά και βαθμολογικά! Περίπου 500 θεατές στις εξέδρες του γηπέδου της Καλής, σε μια φθινοπωρινή μέρα με δυνατή βροχόπτωση να έχει προηγηθεί και να έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετά σημεία του γηπέδου με λιμνάζοντα νερά, που δυσχέραιναν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Δύναμη, πάθος, ένταση, αψιμαχίες, ένας αγώνας πραγματικά άλλης... κατηγορίας, από δύο καλές ομάδες, με τους γηπεδούχους πιο διψασμένους και πιο αποφασιστικούς στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να είναι αυτοί που πανηγύρισαν κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Το ξεκίνημα ανήκε στους φιλοξενούμενους που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και δημιούργησαν κάποιες φάσεις χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα κυρίως με τον Ελέζι εκτελεστή, αλλά και τους Κυζιρίδη και Καραδήμο δημιουργικούς και απειλητικούς, αλλά η συνέχεια και το τέλος έγειραν την ζυγαριά στην πλευρά των γηπεδούχων, που είχαν την υπεροχή και τις μεγάλες φάσεις, πέτυχαν δύο τέρματα με τον Τσουλχάι (70' και 94') που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, δηλαδή όσα χρειάζονταν για να «εκθρονίσουν» τους αντιπάλους τους από την κορυφή και να πάρουν αυτοί την θέση τους, είχαν χαμένο πέναλτι (ανατροπή του Γκότση από τον Πιστοφίδη) λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου όταν ο Σαρίδης σε κακή εκτέλεση, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Σκύδρας Πιστοφίδη και οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά Γκότση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι παρά τις καλές προϋποθέσεις στις γρήγορες κι επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους, την μοναδική πολύ καλή ευκαιρία τους την κατέγραψαν λίγο μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ των γηπεδούχων, όταν στην προβολή του Καραδήμου από κοντινή απόσταση, οι αμυντικοί της Καλής απομάκρυναν την μπάλα πάνω από την γραμμή. Δύο αποβολές για τον ΝΠΣ Σκύδρα, με τους Ελέζι (75') και Καραδήμο σχεδόν σε νεκρό χρόνο στο τέλος των καθυστερήσεων, να αντικρίζουν τις δεύτερες κίτρινες κάρτες του ρέφερι της αναμέτρησης για διαμαρτυρίες.
Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων μετά το τέλος του αγώνα, με αντίθετα συναισθήματα οι φιλοξενούμενοι, που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν, πως χάθηκε στο τελευταίο λεπτό, το κεκτημένο (η πρώτη θέση) μιας ολόκληρης χρονιάς! Την τελευταία αγωνιστική, οι δύο σημερινοί αντίπαλοι υποδέχονται η μεν Καλή τον 5ο της βαθμολογίας Προφήτη Ηλία σ' ένα ακόμη γειτονικό ντέρμπι και η δε Σκύδρα το 4ο της βαθμολογίας και πάντα υπολογίσιμο Δυτικό.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα, σ' ένα δυνατό παιχνίδι κι έναν εξαιρετικά δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Παράπονα από τους φιλοξενούμενους αρχικά προς τον δεύτερο βοηθό για την φάση της κοντινής προβολής του Καραδήμου, που ισχυρίζονται ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος, κι έπειτα προς την τοπική ομάδα για την φάση της επίτευξης του δεύτερου τέρματος που προκάλεσε μεγάλη ένταση, για την μη τήρηση fair play από τον ποδοσφαιριστή τους Μωυσίδη, όταν ο ποδοσφαιριστής της Σκύδρας Καραδήμος ήταν πεσμένος στο έδαφος.
 




 
 
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα: 
 
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 25η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 4 - 3
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ - Ν.Π.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 2 - 0
ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2019 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 4 - 1
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 3 - 2
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ 5 - 0
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 1 - 2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 3 - 0 α.α. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: