Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κυπελλούχος ΕΠΣ Πέλλας ο Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης

Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - Άρης Νησίου (1 - 0)4 - 0
Παρότι επρόκειτο για νοκ-άουτ τελικό αγώνα κυπέλλου σε ουδέτερο γήπεδο, εντούτοις έστω και παρακινδυνευμένα για τέτοιας φύσεως ποδοσφαιρικούς αγώνες, υπήρχε θεωρητικό φαβορί πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στο χορτάρι του δημοτικού Σταδίου Γιαννιτσών, αφού ο πληρέστερος, σταθερότερος όλη τη σεζόν και καλύτερος σήμερα πρωταθλητής Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης, στέφθηκε με σχετική άνεση και κυπελλούχος ΕΠΣ Πέλλας για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.
Στο πρώτο μέρος και παρά το γρήγορο γκολ σε «ανύποπτο» αγωνιστικά χρόνο (Πλατσιώτας στο 11' με κοντινό σουτ), οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ισορροπημένες η καθεμία στον ρόλο της, με τον Απόλλωνα να έχει μεν την γηπεδική κατοχή και επιθετική υπεροχή με σχετικά μέτρια όμως απόδοση συγκριτικά προηγούμενων εμφανίσεων και με τον Άρη από την άλλη καλοστημένο και πιο «σφιχτό» μεσοαμυντικά, να μην επιτρέπει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Αποστόλου και να ψάχνει στις αριθμητικά λίγες επιθετικές του προσπάθειες, να βρει τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Στις καλύτερες φάσεις του ημιχρόνου, εκτός από το γκολ, καταγράφηκε ένα ακόμη αρκετά φιλόδοξο σουτ από την γραμμή του άουτ κι από θέση μέσα δεξιά του Καράμπελα, βρήκε την εξωτερική μεριά του αριστερού δοκαριού του Αποστόλου και κατέληξε άουτ. Στις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου της Κρύας Βρύσης, η απάντηση του Νησίου στο ίδιο διάστημα, ήταν δύο πολύ άστοχα σουτ του Γκέσιου, από πλεονεκτικές όμως θέσεις κυρίως αυτό της δεύτερης περίπτωσης. Το ημίχρονο τελείωσε με το ρευστό 1 - 0 για τον Απόλλωνα...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους τυπικά φιλοξενούμενους, αφού σχεδόν με την επανέναρξη και μετά από πολύ κακή διπλή αμυντική αντίδραση, δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα (Τζήμας στο 47' σαν σε προπόνηση από τα δύο μέτρα, έσπρωξε απλά την μπάλα στο ανυπεράσπιστο τέρμα) και η δυσκολία του εγχειρήματος της όποιας αντίδρασης σχεδίαζαν για το δεύτερο μέρος για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, έγινε ακόμη δυσκολότερο, απέναντι μάλιστα σε μια ισχυρή, ποιοτική και με πολλές εναλλακτικές λύσεις ομάδα, που πλέον είχε και καλύτερη ψυχολογία, λιγότερο άγχος και σχετική άνεση στις κινήσεις της. Παρόλα αυτά, δέκα περίπου λεπτά αργότερα, δόθηκε η ευκαιρία στον Άρη Νησίου να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Κιόρτση από πολύ καλή θέση εντός περιοχής, έφυγε αρκετά μακριά από το τέρμα του Δομουκτσίδη. Ο Απόλλων από κει και μετά απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο χωρίς όμως επικίνδυνη δημιουργία φάσεων, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να πετύχει και τρίτο τέρμα και να τελειώσει οριστικά τον τελικό (Γιαλαμούδης στο 75' με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ταουσιάνη). Το τέταρτο τέρμα πέντε λεπτά αργότερα (Ξανθόπουλος στο 80' με άνετο πλασέ μόνος αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Νησίου), ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα μιας σημαντικής ιστορικά εορταστικής ημέρας για τον Απόλλωνα 1960 Κρύας Βρύσης, που για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ένδοξη ιστορία του, κατάφερε να κατακτήσει το ντάμπλ!
Άξιος και δίκαιος νταμπλούχος ο Απόλλωνας, αξιόμαχος και ο Άρης, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως φιναλίστ του κυπέλλου, δεν πετυχαίνει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου!
Χωρίς προβλήματα η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Λαμπρίδη, Ατζαμιδάκη και Ζγούρου (4ος ο κ. Βαμβακάς Κ.), σε ένα καθαρό και αθλητικό παιχνίδι χωρίς τις δύσκολες φάσεις.
Στιγμιότυπα της αναμέτρησης από το κανάλι του Pella News και φάσεις, γκολ και απονομές από το κανάλι του Emvolos NEWS - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο βίντεο που ακολουθεί...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: