Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Πέλλα - Πενταπλάτανος (0-0)1-1

Με κακή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν δικαιούμασταν τίποτα περισσότερο από την ισοπαλία με αντίπαλο τον μεθοδικό και πειθαρχημένο Φίλιππο Πενταπλατάνου. Μπορεί η ομάδα μας να αισθάνεται και κολακευμένη με το τελικό 1-1, αφού ο κορυφαίος της παίκτης ήταν ο τερματοφύλακας Γιαρικάνης.
Σ' ένα πρώτο ημίχρονο που ξεχάστηκε από τους φιλάθλους με την λήξη του, η ομάδα μας δεν έκανε καμία ευκαιρία εκτός από μια καλή προσπάθεια που κατέληξε σε σουτ άουτ από τον Στέφανο Καμπούρη. Η ομάδα του Φιλίππου με περίσσιο σεβασμό στο «όνομα», έκατσε πίσω και ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι, ενώ έχασε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί, με τον Γιαρικάνη στην πρώτη να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 15' και ένα σουτ από πλάγια στη δεύτερη, που έφυγε λίγο άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι με την εκπνοή του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας με το ξεκίνημα πέρασε ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο... Όχι μόνο δέχθηκε τέρμα σε μια κόντρα επίθεση, αλλά χρειάστηκε 3-4 σωτήριες επεμβάσεις του Γιαρικάνη για να κρατηθεί στα επίπεδα του 0-1 το σκορ. Για τα επόμενα 10 λεπτά το παιχνίδι γύρισε στα πρότυπα του ανούσιου πρώτου ημιχρόνου και ο κ. Τσιμπίνης παρά τις απουσίες προσπάθησε με τις αλλαγές να διορθώσει την κατάσταση. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές φυσικά ήταν αναγκαστικές, όμως η αλήθεια είναι ότι έδωσαν μια πνοή στην ομάδα, τόσο με τον Δεληλάμπου στο κέντρο, όσο και με τον Μπιγλυκούδη από τα αριστερά, που άρχισε να τρέχει περισσότερο και να παίζει πιο απλά και πιο μεθοδικά. Η πίεση αυξήθηκε και το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με ωραίο σουτ του Μπιγλυκούδη, που κρέμασε τον τερματόφυλακα των φιλοξενουμένων. Αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς σε πέντε λεπτά, αλλά στην διπλή προσπάθεια που επιχείρησε, ισάριθμες φορές τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας. 
Μετά το γκολ η ομάδα μας ήταν καλύτερη μέχρι το τέλος, πιο δυνατή και με καλύτερη φυσική κατάσταση, προσπάθησε κι έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως και οι φιλοξενούμενοι σε 2-3 περιπτώσεις απείλησαν με δεύτερο γκολ. Με τις γνωστές σκοπιμότητες και διακοπές οι φιλοξενούμενοι τελικά πήραν αυτό που ήθελαν και βεβαίως δικαιούνταν με το παραπάνω, αφού απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την πρωτιά και την πρόκριση. Η ομάδα μας θα χρειαστεί νίκη δικής της εντός έδρας επί της Αξού την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου και ήττα του Πενταπλατάνου εντός με την Κρύα Βρύση, για να πετύχει το αυτό που τώρα φαν
τάζει σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει και το μακρυνό ενδεχόμενο από διάφορους συνδυασμούς και «καραμπόλες», να περάσει στην επόμενη φάση, ως μια από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες όλων των ομίλων. Από μία αποβολή για τις δύο ομάδες λίγο πριν την λήξη, με τον Κορώνα να δέχεται την κόκκινη κάρτα από την ομάδα μας
Της ομάδας μας σήμερα της έλειπαν πολλά, αλλά κυρίως η ηρεμία και η πειθαρχία. Όποια κι αν είναι τελικά η έκβαση της προσπάθειας μας στο κύπελλο, πρώτο μέλημα είναι να αποκατασταθούν τα δύο παραπάνω στοιχεία και προσθέτοντας παράλληλα αν είναι δυνατόν και λίγη αυτοπεποίθηση. Είναι τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία που έκαναν την εμφανισή τους στην Κρύα Βρύση την προηγούμενη εβδομάδα και επιβεβαιώθηκαν και σήμερα, που όσο δεν τα αποβάλλει θα εξακολουθεί να αδικεί τον εαυτό της και ότι καλό πάει να κτίσει με την σκληρή δουλειά  εδώ και 1,5 μήνα. Το ότι λείπει εμπειρία δεν αποτελεί δικαιολογία για νεαρούς ποδοσφαιριστές με 3-4 χρόνια στα γήπεδα της Α1. Δεν είναι κριτική, είναι καμπανάκι...
Ο Πενταπλάτανος έδειξε καλά στοιχεία, αλλά για ομάδα Α' κατηγορίας. Πιστεύω αν σήμερα αντίπαλος ήταν μια αξιόλογη ομάδα της Α1 τα προβλήματά μας θα ήταν πολλά και δυσεπίλυτα.
Καλή η διαιτητική τριάδα, με ελάχιστα «φαλτσοσφυρίγματα» από τον κ. Ροδοβίτη που δεν έπαιξαν όμως κανένα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Η σύνθεση: Γιαρικάνης, Γκουτούδης(Μπιγλυκούδης), Πετρούσης(Χούτας), Κορώνας, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καραμούζας, Στάγκος(Δεληλάμπου), Γάκης, Καμπούρης, Ρίσκος.

  • Πολυ ικανοποιητική αριθμητικά η προσέλευση του κόσμου σήμερα στο γήπεδο, έστω κι αν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν «πέραν του δέοντος» εκδηλωτικός.
  • Στις σημαντικές απουσίες των Κούμπου, Καμπούρη Κ., ήρθαν σήμερα να προστεθούν οι τραυματισμοί των Γκουτούδη, Στάγκου που αντικαταστάθηκαν και η αποβολή του Κορώνα. Ακόμη περισσότερο δεμένα τα χέρια λοιπόν του κ. Τσιμπίνη, που περιμένει και την έκδοση των δελτίων των Ζαχαριάδη, Μπαλάσκα και ίσως την προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού. Ο Π. Μυλωνόπουλος που τραυματίσθηκε στην προπόνηση δεν ήταν ούτε σήμερα στην αποστολή.
  • Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενεί την Νίκη Αξού και αυτοσκοπός δεν είναι η πρόκριση, αλλά επιτέλους να αποβάλλουν τα άσχημα στοιχεία των πρώτων αγώνων και το άγχος και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.
  • Η βαθμολογία του 10ου ομίλου: 1. Πενταπλάτανος 4 β., 2. Αξός 3 β., 3. Πέλλα 2 β., 4. Κρύα Βρύση 1β.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mplouuuuummmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!