Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσω 4 προκηρύξεων οι 50.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου θα βρούν δουλειά 50.000 άνεργοι. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει σταδιακά με 4 προκηρύξεις που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ για θεσεις σε Δήμους, Περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του Προγράμματος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν οι εξής προσκλήσεις:
α. Προς ωφελουμένους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, 10.000 θέσεις.
β. Προς ωφελούμενους ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων, 28.000 θέσεις.
γ. Προς ωφελούμενους ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, 8.200 θέσεις Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευθεί η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη του Οργανισμού για ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΙΕΚ.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει από τον ΟΑΕΔ η κατάρτιση του Προσωρινού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, η οποία τοποθετείται χρονικά στις 8 Οκτωβρίου, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή και εξέταση των ενστάσεων και η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα από τον ΟΑΕΔ. Ας σημειωθεί ότι από τις 22 Οκτωβρίου και εντός προθεσμίας 15 ημερών θα ξεκινήσει n πρόσληψη των ανέργων που θα επιλεγούν από τους επιβλέποντες φορείς.
Για να δείτε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις πατήστε εδώ
Για να δείτε την κατανομή ανά δήμο πατήστε εδώ.
Για να κατεβάσετε την κοινή υπουργική απόφαση πατήστε εδώ

Πηγή: e-dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: