Κυριακή 5 Απριλίου 2015

3η Συνεχόμενη νίκη για το μίνι αγοριών των "Ικάρων" Γιαννιτσών στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ - Ρεπορτάζ κι από τις δύο ομάδες

Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μίνι αγοριών  της ΕKAΣΚΕΜ , πραγματοποιήθηκε , στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών , ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ της ομάδας μας και του Πανεδεσσαικού, με την ομάδα των "Ικάρων"να παίρνει την νίκη για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος.
".... Συγχαρητήρια στα παιδιά!  Ελπιδοφόρα η παρουσία της  νεανικής ομάδας μας απένατι σε ένα  δυνατό αντίπαλο, αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.του πρωταθλήματος!.. ." δήλωσε ο Σπόντης Νίκος ,προπονητής της Ακαδημίας των Γιαννιτσών. 
"..Πρέπει να είμαστε καλοί στα δυνατά μας σημεία. Δηλαδή   στην πιεστική άμυνα, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να παίξουμε ομαδικά. Αυτό το καταφέραμε μονάχα στο 2ο ημίχρονο γιατί στο 1ο είμασταν πολύ μακριά από τον καλό μας ευατό.. Αν καταφέρουμε να επιβάλουμε αυτά τα τρία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όπως θέλουμε και μπορούμε!.Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, εξάλλου η φιλοσοφία του μίνι είναι ακριβώς αυτή!..." 
 "....Ερχόμαστε από τρία θετικά αποτελέσματα. που είναι ο «οδηγός» μας.Για να εξαργυρώσουμε αυτές τις νίκες θα πρέπει στο επόμενο παιχνίδι να εμφανιστούμε το ίδιο σοβαροί  ,αφοσιωμένοι ,να μπούμε δυνατά από την αρχή για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Απέναντι μας είχαμε σήμερα μία δυνατή  ομάδα η οποία έχει  ικανά παιδιά  και χρειαζόνταν πάρα πολύ μεγάλη προσοχή για   να πετύχουμε τον στόχο μας. Σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο  για να παρουσιάσουμε στο παρκέ το ανταγωνιστικό μας πρόσωπο..Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια όλων των παιδιών που έπαιξαν μέχρι τον τελευταίο!....."συμπλήρωσε ο Σερέτης Θεολόγος , έτερος προπονητής των "Ικάρων" Γιαννιτσών.




Και το ρεπορτάζ του Πανεδεσσαϊκού για το ίδιο παιχνίδι...


Ήττα για το μίνι 2 του Πανεδεσσαϊκού στα Γιαννιτσά από τους Ικάρους.

Σε ένα παιχνίδι παρωδία για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και τους κανονισμούς της ΕΚΑΣΚΕΜ από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Πανεδεσσαϊκός με κακή αμυντική απόδοση γνώρισε την ήττα από την γηπεδούχο ομάδα με 68-51. Μετά το αρχικό σοκ από τη σωματοδομή των αντιπάλων και το 18-03 του πρώτου δεκαλέπτου, οι "πράσινοι" συνήλθαν και μείωσαν τη διαφορά μέχρι τους επτά πόντους στις αρχές του τέταρτου, χωρίς να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για ανατροπή.
Κάποτε ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε πει ότι «ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες» και αυτό φρόντισαν να το αποδείξουν οι υπεύθυνοι της γηπεδούχου ομάδας και ο διαιτητής της αναμέτρησης. Αρχικά δεν υπήρξε ουσιαστικός έλεγχος από το διαιτητή της συνάντησης στα δελτία των αθλητών με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν από τους γηπεδούχους αθλητές χωρίς δελτίο και μεγαλύτεροι ηλικιακά, ενώ δεν τηρήθηκαν για ακόμη μία αγωνιστική οι κανόνες του πρωταθλήματος μίνι ως προς τη συμμετοχή των αθλητών. Το αποκορύφωμα της συνάντησης ήταν όταν αθλητής που χρησιμοποιήθηκε παράνομα συμπλήρωσε το 5ο φάουλ και έπρεπε να αποβληθεί πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου,  να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος διότι η γραμματεία δεν ενημέρωσε τον «άρχοντα» του αγώνα.  
Προφανώς κάποιοι έχουν ως αυτοσκοπό το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας και αθέμιτα μέσα, αλλά να είναι σίγουροι ότι εμείς θα τους θυμόμαστε για τους κανόνες που παραβαίνουν.

Δεκάλεπτα: 1ο(18-03), 2ο( 14-20) 32-23 ημίχρονο, 3ο(11-10) 43-33 , 4ο(25-18) 68-51 τελικό.

Πανεδεσσαϊκός (Πούφλη): Ζήμνας 24, Τακατζόγλου, Κυριακού Π.,  Σαββάκης Κ. , Κοκκονός 6, Θεοδωρίδης, Νάνος, Δήμου 1 , Κυριακού Α. 1, Μούσιος 2, Νησιάγκας 17 (2), Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: